Rodin/News/2008

From HaskellWiki
< Rodin‎ | News
Jump to: navigation, search

Stirile anului 2008 despre Limbajul Pseudocod Rodin

Solutia unei probleme dificile:


Engleza3.JPG

Cum sa incepi sa inveti programare fara sa stii limba engleza ?


Aceste stiri sunt actualmente depasite!

<==

Reveniti la stirile din acest an: Rodin/News.

Rodinv08e.gif

1 dec 2008 Am sarbatorit ziua nationala prin munca, in cel mai clasic stil cu putinta. Oricum, in cursul saptamanii nu mai ramane timp pentru prea multe testari ale software-ului. O varianta RodinV082d (Versiune experimentala !) este inclusa in arhiva produsa in acea zi. Upgrade doar daca doriti sa testati programe cu vectori. <Download> RodinV082d-selsort.zip O anumita oboseala incepe sa-si arate coltii, dupa 10 saptamani cu incarcare 400%. (La acelasi salariu de baza!) Multumesc inca o data celor care au trimis CD-uri cu programe Rodin la testare.


Rodinv08e.gif

28 nov 2008 Am primit de la - sa-i spunem - Criss 88 - o serie de programe in Rodin, pe CD. Sper sa alcatuiesc din ele o pagina separata. Ro/PRodin/Criss88 Ne vor fi de mare folos la testarea versiunii urmatoare. Exemplele sunt recomandate pentru RodinV082b sau RodinV082c.


Rodinv08e.gif

19 nov 2008 Beta: Vectori undimensionali implementati la versiunea RodinV082b. Upgrade doar daca doriti sa testati programe cu vectori. <Download> RodinV082b.zip Upgradati acum! Verificati antivirus executabilul din arhiva ! Limitare: Instructiunea "citeste v[e]" pentru citiri de vectori nu este implementata.Dam detalii pe pagina Ro/Rodin/Workaround.Rodinv08e.gif

18 nov 2008 Seara de testare a vectorilor unidimensionali asa cum sunt in RodinV082b. Echipa de beta testeri a gasit ca nu este implementata instructiunea "citeste v[x]" pentru citirea vectorilor. Vedeti o solutie provizorie la Ro/Rodin/Workaround.


Rodinv08e.gif

14 nov 2008 Brainstorming incercat si cu studentii sectiei de la IT anul al IV-lea de la Universitatea Bacau. Tema: Left-expresii in Rodin. Multi studenti venisera prima oara la seminar. Doar trei s-au afirmat. Zi cu ghinion. Era 14.


Rodinv08e.gif

13 nov 2008 Brainstorming si discutii interesante cu studentii sectiei de Matematica-Informatica de la Universitatea Bacau. Tema: Left-expresii in Rodin. S-au propus reguli de gramatica pentru o eventuala implementare. Intalnire reusita. Zi norocoasa. De 13.Rodinv08e.gif

10 nov 2008 Vectori undimensionali la RodinV082b. Upgrade obligatoriu daca doriti sa testati programe cu vectori. <Download> RodinV082b.zip 4 exemple mici , cu vectori sunt in arhiva.Rodinv08e.gif

8 nov 2008 Puteti gasi usor pagina Limbajului Pseudocod Rodin scriind pur si simplu Limbaj Pseudocod in campul Search de la motorul de cautare Yahoo. Azi 8 nov 2008 era usor de gasit, fiind primul din circa 1000 de intrari. Daca il cautati cu Google il veti gasi pe pagina a II a, insa , nu pe prima.Rodinv08e.gif

5 nov 2008 Seara de testare pentru RodinV081. Subiectul 1: Instructiunea "daca ... atunci ... altfel ...". Toate programele testate au functionat.

Subiectul 2: Bucle cu test initial si final. Am inceput cu exemplul clasic al sumei de numere dintr-un sir terminat cu zero. S-au dat indicatii si de metodica predarii buclelor, notiuni fundamentale.

Am primit cea mai frumoasa apreciere indirecta: Cineva (din motive evidente nu spun numele desi merita aplauze pentru sinceritate) a spus spontan, ceva care suna cam asa: Acum inteleg ceea ce nu intelegeam la liceu, despre limbajele de programare. Va multumesc calduros, voua, tuturor care ati participat.


Rodinv08e.gif

25 oct 2008 Pagina Rodin se apropie de download-ul / accesul numarul 700. (erau peste 696 mai inainte.)


Rodinv08e.gif

22 oct 2008 Am corectat instructiunea alternativa daca cu doua ramuri, atunci si altfel. Daca-ul cu o ramura nu e inca implementat. (Eventual puneti: text "Nimic de facut" pe ramura cealalta.)


Rodinv08e.gif

21 oct 2008 Seara de testare pentru RodinV08. Am gasit o serie de probleme la instructiunea daca, de altfel planificata pentru revizuire deoarece lipsea ”daca”-ul fara o ramura ”atunci”. Multumiri tuturor participantilor. Rodin va intra intr-o faza de testare intensiva.


Rodinv08e.gif

10 oct 2008 RodinV08 va functiona cu un editor extern, probabil Ultraedit si va folosi instructiunile anuntate „text” , „scrie”, „citeste”. La „tasteaza” am renuntat. Puteti incerca sa folositi si actualul RodinV07 impreuna cu Ultraedit, ar trebui sa functioneze macar programele fara instructiuni de intrare (deci cele fara ”tasteaza”). Incercati, merita !


  Rodinv08e.gif

oct 2008 DPPD Bacau a promis ca va acorda diplome profesorilor participanti la proiectul Rodin, pentru a confirma pregatirea acestora.


Rodinv08e.gifFindOnYahoo.jpg