Gentle

From HaskellWiki
Revision as of 12:12, 27 July 2011 by Ha$kell (talk | contribs)

Jump to: navigation, search
Haskell - Ro/Haskell - Un proiect al Univ. "Vasile Alecsandri" din Bacau, Romania

Gentle - Numele prescurtat dat unui volum celebru ”A Gentle introduction to Haskell 98” semnat de Paul Hudak, John Peterson, Joseph H. Fasel, care apare in aceasta toamna in traducere la Ed.MatrixRom.

Coperta traducerii in limba romana, oferita prin Ed.MatrixRom. Cartea e planificata sa apara la inceputul anului academic 2011-2012

. Versiuni si materiale in Engleza (en)

  • "A Gentle Introduction to Haskell O lucrare celebra scrisa de o echipa absolut remarcabila. Daca nume ca Los Alamos Lab. si Yale Univ. va spun ceva :) Este atat de cunoscuta incat i se spune doar "Gentle".
    Daca stiti limba franceza mai bine decat limba engleza descarcati versiunea de [[1]] aici, produs al unei echipe din grupul Fr/Haskell, document pe care l-am pus in format [[2]] PDF dupa o ultima corectura.
    Daca doriti sa contribuiti la traducerea ei in limba romana mergeti la pagina principala Ro/Haskell apoi la cea cu Traduceri si Voluntariat.

NOU !!! Exista o serie de exemple in suplimentul on-line al cartii Gentle.

[[3]] <- <Download>  dar enunturile-s in engleza. L-am pus in 2005 in format PDF. 

. Versiuni si materiale in Franceza (fr)

11-23 mai 2007: La traduction de A Gentle Introduction to Haskell a été relue, corrigée et mise en [[4]] PDF par Dan V. Popa (traduction originale par Nicolas Vallée - L'equipe Fr/Haskell. )

. Versiuni si materiale pe romaneste (ro)

Coperta traducerii in limba romana, oferita prin Ed.MatrixRom. Cartea e planificata sa apara la inceputul anului academic 2011-2012

iulie 2011: Traducerie in limba romana, va fi din toamna oferita prin Ed.MatrixRom. Cartea e planificata sa apara la inceputul anului academic 2011-2012. oct-2010 - ian 2011: Am incercat impreuna cu voluntari de la Univ. Vasile Alecsandri din Bacau sa facem o traducere a cartii Gentle, fara sa incarcam prea mult pe niciunul dintre acestia. Rezultatele: partiale. Avem totusi aproape 40 de pagini care asteapta sa intre la corectura, Dat find ca la Iasi a inceput un nou semestru de studiu a limbajului Haskell va oferim un draft din primele circa 20 de pagini, asa cum este el acum pe masa de lucru , partial corectat, dar fara diacritice pe ici pe colo.

Gentle, draft, pg 1-19 Revazute in week-end-ul 2-3 Aprilie 2011.

Gentle, draft, pg 24-25 Revazute in week-end-ul 2-3 Aprilie 2011.

Gentle, draft, pg 36-39

Gentle, draft, pg 44-45

Gentle, draft, pg 51-52


Este de mirare cati bani dau unii pe educatie: n-ar face nici un efort pentru ea. De fapt atatia bani, putini chiar dau de facto pe educatie si cand platesc taxele la facultate. Iar aceeasi educati, cand cresc, dau bani putini Educatiei, asomandu-si raspunderea.

Dragi studenti, aceste pagini, asa cum le-ati muncit asa le aveti !! Fireste ca am corectat cat mai mult , dar treaba era tema voastra: 2 pg /student. Sa deducem, generalizand, ca sistemul de invatamant romanesc produce studenti care nu pot citi doua pagini ? N-as generaliza. Unii studenti au muncit.

Adresez pe aceasta cale multumiri intregii echipe de voluntari dintre care ma bucur sa-i numesc pe: Silviu Pana, Sames Loredana, Berlodean Elena, Marius Ailincai, Halanga Victoria, Budau Mihai, Motan Catalin, Rau Catalina, Alexandru Maxinas, Pavelescu Alexandru, Slabu Lavinia. Din echipa de voluntari au facut parte, de asemenea Damian Constantin Sebastian, Obreja Sergiu, Visniuc George Viorel, Bogdan Sucheana, Mihai Chiriac. La descretirea fruntilor echipei a contribuit accidental studentul P. V. a carui contributie realizata cu un translator automat a fost atat de amuzanta incat a meritat o pagina web speciala.

. Materiale draft

Versiuni mai vechi, in diverse stadii de lucru, ale unor pagini din Gentle... Gentle, draft, pg 1-12 , 1 Aprile 2011

Gentle, draft, pg 15-16 draftEdu.gif


Pagina va fi dezvoltata....candva. Pina atunci cititi si din materialele de la Biblioteca .

3 April 2011. This page has been accessed 3,090 times.

3 Jun 2011. This page has been accessed 4,528 times.


Banim7.gif

Haskell ruleaza si sub Linux si sub Win-dos ! Fiti mai destepti si luati un computer cu Sistem de operare Linux (Aceasta este o parodie a bannerului unei campanii publicitare, in spiritul dreptului la replica si al libertatii opiniei.)