Difference between revisions of "Stiri Ro/Haskell"

From HaskellWiki
Jump to navigation Jump to search
Line 11: Line 11:
 
Dan Popa
 
Dan Popa
   
  +
'''1 dec 2008''' Datorita repetatelor abuzuri de functie ale sefei de catedra Nechita Elena (doamna, ATENTIE, abuzul de functie este sanctionabil penal!) printre care se include obligarea membrilor catedrei de a face munca fortata (Incalcati Codul Muncii !) la limita a 14,5 ore in loc de 9-10-11 si presiunilor facute ulterior, de a mai presta 6 ore (prezenta la catedra + consultatii), constatand ca salariul este fixat per incadrare de minister, ca norma este fixata abuziv la maxim , pe catedra iar drepturile de autor nu se negociaza, observand ca se incalca un principiu de drept, anume ca persoanele afectate de o decizie trebuie sa ia parte la ea, stiind ca IN SEDINTA DE CATEDRA DESTINATA DISCUTArii normelor NU S-AU DISCUTAT NORMELE (DOMNULE RECTOR, ATI FOST PREZENT LA ACEA SEDINTA!) DECID IN SPIRITUL ACELEIASI UNILATERALITATI CA IN PERIOADA CELOR 7 SAPTAMAINI CARE URMEAZA VOI PRESTA DIN ORELE DE LA CATEDRA DOAR UNA DIN DOUA, CEALALTA FIIND INLOCUITA CU LUCRU ON-LINE. Ceea ce in conditiile unei slabe prezente la unele cursuri este o masura benefica, de altfel.
  +
  +
Dan Popa
   
 
'''29 nov 2008''' Pe pagina Communities a aparut noul numar din HCAR - Haskell Communities and Activities Report. Romania este si ea prezenta cu un Report acceptat, la pagina 82. (en)
 
'''29 nov 2008''' Pe pagina Communities a aparut noul numar din HCAR - Haskell Communities and Activities Report. Romania este si ea prezenta cu un Report acceptat, la pagina 82. (en)

Revision as of 08:42, 9 January 2009

Haskell - Un limbaj functional pur

.Stiri 2008

Stirile lunii

16 dec 2008 Abia azi am avut timp sa adaug pe site: O colectie de link-uri din 1 noiembrie 2008. Am numit-o Targul mic de Haskell. Ora locala 23:50.

16 dec 2008 In saptamanile 1 - 14 dec orele subsemnatului la care am predat Haskell s-au desfasurat cu durata normala, ca de altfel si celelalte ore. Multumesc persoanei care a decis, in final, distribuirea bonurilor de masa, decizie salutara pentru economisirea timpului nostru al tuturor cadrelor didactice din catedra. Rog studentii sa nu aduca cadouri de Craciun cadrelor didactice, ci doar felicitari (din carton).

Dan Popa

1 dec 2008 Datorita repetatelor abuzuri de functie ale sefei de catedra Nechita Elena (doamna, ATENTIE, abuzul de functie este sanctionabil penal!) printre care se include obligarea membrilor catedrei de a face munca fortata (Incalcati Codul Muncii !) la limita a 14,5 ore in loc de 9-10-11 si presiunilor facute ulterior, de a mai presta 6 ore (prezenta la catedra + consultatii), constatand ca salariul este fixat per incadrare de minister, ca norma este fixata abuziv la maxim , pe catedra iar drepturile de autor nu se negociaza, observand ca se incalca un principiu de drept, anume ca persoanele afectate de o decizie trebuie sa ia parte la ea, stiind ca IN SEDINTA DE CATEDRA DESTINATA DISCUTArii normelor NU S-AU DISCUTAT NORMELE (DOMNULE RECTOR, ATI FOST PREZENT LA ACEA SEDINTA!) DECID IN SPIRITUL ACELEIASI UNILATERALITATI CA IN PERIOADA CELOR 7 SAPTAMAINI CARE URMEAZA VOI PRESTA DIN ORELE DE LA CATEDRA DOAR UNA DIN DOUA, CEALALTA FIIND INLOCUITA CU LUCRU ON-LINE. Ceea ce in conditiile unei slabe prezente la unele cursuri este o masura benefica, de altfel.

Dan Popa

29 nov 2008 Pe pagina Communities a aparut noul numar din HCAR - Haskell Communities and Activities Report. Romania este si ea prezenta cu un Report acceptat, la pagina 82. (en) PDF si in format HTML

28 nov 2008 Pe pagina [Exercitii ] gasiti articole, pagini si carti cu exercitii de programare in Haskell.
NOU Exista o serie de exemple in suplimentul on-line al cartii Gentle. [- <Download> ] dar enunturile-s in engleza. Pagina este la adresa: http://www.haskell.org/haskellwiki/Unde_gasim_exercitii_%3F

23 nov 2008 Prezentare a cartii PIM la Targul de la Sala De Atletism. Voi reveni cu imagini.

5 nov 2008 Proiectul Fedora anunta disponibilitatea GHC pentru Fedora 9. Sunteti invitati sa testati Glasgow Haskell Compiler (pt i386 - generic si x86_64) pentru Fedora Linux 9. Sunt disponibile la adresa de mai jos asa ca descarcati-le si testati-le. http://kojipkgs.fedoraproject.org/packages/ghc/6.8.3/10.fc9/

Index of /packages/ghc/6.8.3/10.fc9

     Name                    Last modified      Size  Description      Parent Directory                             -   
     data/                   03-Nov-2008 15:26    -   
     i386/                   03-Nov-2008 08:12    -   
     ppc/                    03-Nov-2008 08:11    -   
     src/                    03-Nov-2008 08:11    -   
     x86_64/                 03-Nov-2008 08:11    -   

Apache/2.2.3 (Red Hat) Server at kojipkgs.fedoraproject.org Port 80


28 oct 2008 S-a tiparit, anunta Matrix Rom primul tiraj din "Practica interpretarii monadice de Dan Popa. Ni s-a spus ca se lucreaza la coperti, legarea lor etc. Lansarea se va face cel mai probabil la Targul de la Sala de Atletism din Bacau. (cam 20-23 nov ac. Voi reveni cu detalii.) Tot atunci vom prezenta ultima versiune de Limbaj Pseudocod Rodin, de la acea data.


20 Oct 2008 Am primit de la Matrix Rom - Editură care şi-a anunţat intenţia de a ne deveni Editura Oficială a Grupului Ro/Haskell - următorul mesaj despre tirajul cărţii P.I.M. Puteţi face deja comenzi pe adresa editorului. "Matrix Rom Ltd." [1]


RE: Carte de informatica - Propunere de volum "Practica interpretarii monadice de Dan Popa

Sunday, October 19, 2008 10:29 PM

From: "Matrix Rom Ltd." [2]

100 exemplare sunt in curs de tiparire.

I. Ilie



Original Message-----

From: Dan Popa Sent: 20 octombrie 2008 05:59 To: Matrix Rom Ltd. Subject: RE: Carte de informatica - Propunere de volum "Practica Interpretarii Monadice" de Dan Popa

? Cate exemplare aveti deja in tipografie, adica deja tiparite ?

Dan Popa


19 Oct 2008 Am primit de la editor informatia ca a ajuns la tipografie volumul Practica interpretarii monadice de Dan Popa.
Coperta5.jpg
(imagine partiala)
Imediat ce apare pe site-ul editorului, va indicam de unde il puteti procura. Primul tiraj nu va fi foarte mare, este un tiraj semnal. Pretul anuntat este, ca si la volumul precedent de circa 22 de lei. Pretul se poate schimba, functie de situatia stocurilor editoriale si ofertei de servicii tipografice sau variatiilor de pret pentru materiile prime.


18 oct 2008


17 oct 2008

  • Am avut posibilitatea de a prezenta la A XII-a Conferinţă Anuală a Societăţii de Ştiinţe Matematice din România (Bacău 17-19 oct 2008) în cadrul Secţiunii 5: Informatică şi Analiză Numerică, (Sala C8) o variantă a prezentării (iniţial planificate pentru AngloHaskell/2008 ) sub titlul ”Modular evaluation and interpreters using monads and type classes”. PDF prezentare aici: ”[Modular evaluation and interpreters using monads and type classes]”. Pentru colegii mei care nu au putut veni la conferinţă din motive obiective voi pune un draft pe site.
  • Mulţumiri Domnului Profesor Vasile Berinde pentru acceptarea lucrării în cadrul secţiunii.
  • Am constat ca Haskell nu este cunoscut printre matematicieni, la vederea surselor Haskell (care au fost de altfel imediat înţelese de matematicieni) cineva (nu spun cine, persoană însemnată) a exclamat: Drăguţ pseudocod !
  • A fost nevoie să precizez că Haskell este chiar un limbaj de programare.
  • Prezentarea publică a volumului "Practica interpretarii monadice" nu a fost posibilă deoarece nu primisem încă exemplarele semnal de la editură.
  • Vineri, de la 9 sau 9:30 (cel mai probabil 9:30) va fi întâlnirea cu Prof. Solomon Marcus, în C2, în corpul Universităţii Bacău de lîngă parcul Cancicov şi Liceul Pedagogic. Veniţi mai devreme, s-ar putea să fie greu să găsiţi locuri în C2, mai vin vreo sută de matematicieni români !!!

16 oct 2008 Am aflat cu bucurie ca îl vom avea printre noi pe Prof. Solomon Marcus venit la Universitatea Bacău cu ocazia Congresului anual al Societăţii de Ştiinţe Matematice din România. Domnia sa este un celebru om de ştiinţă care a urmat în copilărie cursurile Liceului Bacovia (ac. Ferdinand I). Este un reputat specialist în (pardon, şi în) lingvistică matematică, lingvistică formală, limbaje formale, creator de gramatici, autor de lucrări de specialitate şi cărţi dar şi un fin observator al domeniului artistic. ÎN LOCUL UNUI SEMINAR BANAL DE LIMBAJE FORMALE avem O CONFERINTA A PROFESORULUI SOLOMON MARCUS, tot în C2 dar de la 9:30 nu de la 10.


12 oct 2008 Am primit cu bucurie din partea Domnului Conf. Dr. Mihai Gontineac urmatoarea veste:

Salut,

Am reusit sa-mi fac update la site si cartea se gaseste pe link-ul

Cursuri ProgramareFunctionala

http://www.math.uaic.ro/~gonti/Cursuri/ProgramareFunctionala/ProgrFunct.pdf Sper ca este OK.

In rest (...)Spor in toate,

Mihai


4 oct 2008
Am trimis raportul pentru HCAR. Rog colectivele care lucreaza cu Haskell sa-si publice in continuare pe paginile web proiectele, ca sa le putem include in publicatia HCAR. Ro/Haskell a depasit 11500 de accese si se mentine rata de circa 1000 accese pe luna. Proiectul Rodin a depasit 400 de download-uri. Studenti ai sectiei de Informatica de la Univ. Bacau. s-au oferit sa contribuie la site, le multumesc asa cum le multumesc si colegilor lor cu care am realizat pagina cu Intrebarile incepatorului.


3 oct 2008 Anticariatul de pe Calea Marasesti (voi adauga imaginea anticariatului ...aici) va oferi carti de Haskell la vanzare, in regim de consignatie (deci plata dupa vanzare). Este o ocazie si pentru cei care cumpara si pentru cei care vand asemenea carti. Actionati ! Studentii sunt invitati sa cumpere si sa vanda in acest cadru si alte carti de la cursurile de Limbaje Formale si Automate, in special cartile prof. M.(de Limbaje Formale si Automate), varianta corectata (cu pixul :) ) ne intereseaza, momentan nu mai sunt pe stoc la editor.
"Introducere in Haskell 98 prin exemple" se mai gaseste, dar sub cerere.


2 oct 2008 Discutie cu dl. prof. Lazar Gh. privind posibilitatea de a propune (NU impune, nota bene) Haskell ca un limbaj de cercetare recomandat de dept. de profil de la Universitatea Bacau. Oricum Haskell este si limbaj de cercetare la nivel mondial. Concluzia este ca nu se poate (im)/(pro)pune unor cercetatori (chiar daca ei doresc sa-si vada cercetarile aplicate) sa invete un limbaj nou. Dar nici nu cerusem asa ceva. Faptul ca Haskell scurteaza drumul de la ideea matematica/fizica ... si modelul din mintea cercetatorului la aplicatia computerizata pare sa nu aiba ecou. Interesant: Sunt matematicienii atat de bogati incat sa-si permita sa-si lase lucrarile doar sub forma teoretica ? Ce preferati sa fiti: autor de software financiar pentru D....Bank din Germania sau profesor de matematica in Romania ?


1 oct 2008 Pachetul "Limbaj Pseudocod RodinV08" este in curs de constituire. Va avea o instructiune "scrie" in loc de "tasteaza" si una "text" pentru a scrie texte. Scuze pentru inconvenient.


Stirile lunii septembrie 2008
23 sept 2008 In urma sedintei de azi, 23 sept 2008, in prezenta domnului Rector al Univ.Bacau am primit o norma care include ore de limbaje formale si automate (unul din acele cursuri la care facem laboratoare in limbajul Haskell) si la sectia TI de la Fac. de Inginerie. Daca lucrurile raman asa VOM face HASKELL si cu studentii sectiei IT de la Fac. de Ing. a Univ. Bacau.
sept 2008 Grupul de cercetare LOGOS intentioneaza sa foloseasca limbajul Haskell la viitoare proiecte din domeniul lor de cercetare. Vom reveni cu amanunte.


22 sept 2008 Am trimis Inspectoratului jud. Bacau adresa paginii proiectului Rodin pentru a fi inclusa pe lista resurselor destinate perfectionarii profesorilor de Informatica. Fie ca o vor include sau nu, noi am primit la Univ. Bacau deja primele cadre didactice venite la instruirile de Informatica (Informatica de liceu predata folosind Limbajul Pseudocod Rodin). O data cu inceputul anului scolar numarul acceselor la pagina Rodin a crescut cu circa 100. (contorul a urcat de la 250 la 347) Si continua sa creasca pe masura ce noi profesori de liceu si elevii lor incep sa foloseasca Limbajul Pseudocod Rodin. Rodin va avea si o adresa de e-mail.


18 sept 2008 E gata propunerea de coperta pentru Practica interpretarii monadice de Dan Popa.
Coperta5.jpg
(imagine partiala)


13 sept 2008 Ne bucuram sa fim citati pe lista de succese de pe site-ul - Romane fii mai neamt ! - link extern. Vom expune si noi bulina rosie cu Miorita .. banner.jpg asa cum apare si pe Site-ul Roneamt - sper sa n-o schimbe intre timp.
Mai avem un motiv: o mare banca germana foloseste Haskell pentru analizele financiare.


13 sept 2008 Contorul Ro/Haskell a depasit pragul de 11000 de accese. Am facut un experiment: La 3-4 accese diferite din retele aflate la indemana se inregistreaza doar unul, din motive de proxy servere sau poate din felul cum e construit sistemul de contorizare. Este posibil deci sa fie cel putin 35000 de accese reale, inclusiv din retelele mascate cu NAT sau ascunse dupa proxy-uri. Proiectul de limbaj pseudocod Rodin pentru invatarea informaticii a trecut de click-ul 250. Nu uitati sa faceti upgrade la versiunea V07 de Limbaj pseudocod Rodin


11 sept 2008 Brainstorming cu Prof. Marcelina Mocanu (secretar stiintific la Matematica-Informatica) pe tema utilizarilor limbajului Haskell in cercetarea matematica precum si in predarea informaticii/matematicii. Proiectul [Rodin] a primit din partea domniei sale o apreciere spontana si sprijinul domniei sale. S-a discutat si despre extinderi de functii si operatii cu domenii precum si despre calculul simbolic.


25 aug 2008 Ora 10:58. Limbajul Haskell a fost propus ca limbaj de cercetare la Universitatea Bacau (cel putin la sectiile care opereaza cu un continut matematic / informatic reprezentabil in Haskell). Propunerea este de atunci in studiu la domnul Prof. Lazar Gabriel (responsabil cu cercetarea stiintifica) si la doamna Prof. Marcelina Mocanu (secretar stiintific la Matematica-Informatica). Deocamdata nu am primit ambele raspunsuri. Estimam ca domniile lor inca mai compileaza "Standard Prelude". :) :) :) Vom reveni cu amanunte.


20 aug 2008 Ro/Haskell a ajuns la circa 1000 de accese pe luna iar totalul este de aproape 10500 accese la aceasta data (10464 mai exact). Am pregatit si o versiune revizuita a lucrarii acceptate ca "talk" la Anglo Haskell 2008. Dificil de upload-at la aceasta ora.


29 iul 2008 Ro/Haskell va sarbatori in curand 10000 de accese contorizate de serverele de la Yale. (actualmente 9983). Cartea "Practica interpretarii monadice" va avea o prefata semnata de Simon P.J. (Thank you Simon!) Sunt ultimele zile de inscriere la Matematica-Informatica la Universitatea din Bacau. Descarcati Ghidul viitorului student, editia 2008. Proiectul Rodin a ajuns in faza de prototip. Cautam beta testeri. Dan Popa a descoperit o modalitate de implementare a limbajelor modulare.


25-iul-2008 Inca mai sunt locuri pentru studenti la Informatica, la Sectia de Matematica -Informatica de la Universitatea (de stat) din Bacau. Va puteti inscrie pina pe 31 iulie 2008. Cladirea corp C de la intrarea in parc, linga Liceul Pedagogic. In ultima luna s-a lucrat intensiv in Haskell in orasele Iasi, Bacau, Bucuresti, Cluj. Studentii care au avut proiecte in Haskell au predat lucrarile de licenta, devenind licentiati.


14-iul 2008 Limbajul Haskell a aparut mentionat in Ghidul viitorului student, editia 2008, destinat absolventilor care doresc sa se inscrie la Sectia de Matematica -Informatica de la Universitatea (de stat) din Bacau. Atentie: daca doriti sa studiati Haskell nu va inscrieti nici la Universitatea particulara nici la cursurile de Tehnologii IT (sau similare) de la Sectia de Inginerie. Acolo noi nu predam Haskell.


13-iul 2008 Trei exemplare din "Introducere in Haskell 98 prin exemple" au fost trimise (si cred ca deja au ajuns) la Universitatea Transilvania din Brasov, La Sectia de Matematica - Informatica. Ar trebui sa gasiti unul la catedra de specialitate, unul la biblioteca studentilor si unul la domnii profesori. Daca nu le gasiti, cititi pagina "Capitole de manual" unde am postat o parte,destul de consistenta, din carte.


7.iulie.2008: In curand materiale on-line din cartea: Programare functionala - O introducere utilizand limbajul Haskell de Mihai Gontineac. Autorul ne-a promis capitole pentru Download care vor apare pe o planificata pagina de pe site-ul dumnealui. Veti putea face download-ul si de aici: (link extern pe care îl puteti cita) http://www.math.uaic.ro/~gonti/Cursuri/ProgramareFunctionala/ProgrFunct.pdf Download de aici, incepand din octombrie 2008... cat va exista site-ul.


6 iulie 2008: La examenele cu putinii restantieri ramasi (care s-au prezentat) toata lumea prezenta a trecut examenul. S-au acordat note de 5 si 7. Domnule student A.B., unde sunteti ? Ati cerut ca examenul sa fie vineri, v-ati scuzat vineri ca nu v-ati pregatit, am reprogramat si am venit duminica pentru dumneavoastra si totusi nu v-ati prezentat !?!


5 iul 2008 Pe 6 iulie la orele 16, in mod exceptional, studentii care nu au putut participa la precedentul examen de Programare functionala sunt asteptati la o reexaminare (aprobata de Biroul Senat.). Azi Ro/Haskell a fost accesata a 9008-a oara. Acest lucru inseamna ca traficul din 19 ian 2008 pina azi 5 iul 2008 (4 luni si circa jumatate) depaseste tot traficul de la fondarea Ro/Haskell pina in ianuarie, adica de pe aproape un an si jumatate (de fapt vreo 16 luni).


3 iul 2008 Pe 4 iunie 2008 la orele 12:10 dau examen la Programare Functionala ultimii studenti (restantieri ai promotiei actuale, 2008) de la Facultatea de Matematica si Informatica de la Universitatea Bacau. Le dorim succes ! Cititi pe pagina "Intrebarile incepatorului" alte lucruri despre restante si restantieri inclusiv cauzele comune care duc la a fi restantier.


3 iul 2008: Volumul despre tehnici practice de construire de interpretoare "Practica interpretarii monadice" anuntat de anul trecut este aproape finalizat si a intrat in faza de trimitere la referenti.


15 iun 2008: Volumul "Practica interpretarii monadice" anuntat de anul trecut este aproape finalizat si va intra in faza de corectura pentru obtinerea BT-ului final. Este o carte din domeniul constructiei interpretoarelor limbajelor care cuprinde lucrari efectuate in laborator de Limbaje Formale, in 2006-2007, cu studentii de la Universitatea Bacau. Lucrarile sunt realizate in Haskell 98 :) Volumul are deocamdata 130 pg (nefiind incluse Glosarul de termeni si instructiunile de instalare ale software-ului) si circa 10 figuri ilustrative. Vedeti detalii la punctul 10 - Carti in pregatire - si la pagina "Practica interpretarii monadice"



14 iun 2008: Ro/Haskell a fost accesata pentru a 8500-a oara.Cine va da click pe aceasta pagina pentru a 10000-a oara ?



10 feb 2008: Lucram la indexarea articolelor de pe Ro/Haskell in categoria Ro. Deocamdata sunt indexate mai mult de 80 de articole. In continuare adaugam intrebari si raspunsuri. Aici gasiti indexul Categories:Ro Cine va da click pe aceasta pagina pentru a 5000-a oara ?



19 ian 2008: Am adaugat cateva intrebari despre IO pe pagina cu Intrebarile incepatorului. Intre timp pagina Ro/Hasklell a fost accesata a 4400-a oara. Anul 2008 se anunta a fi anul folosirii Haskell-ului intr-o serie de proiecte ale firmelor private. La Universitatea Bacau limbajul Haskell si cartile de Haskell romanesti prezentate mai jos au fost incluse pe lista bibliografiei cerute la concursul pentru un post de cadru didactic. Avem acum doua cadre didactice care predau Haskell, la Bacau.


(nov.- dec.2007) O noua versiune de GHC a fost lansata recent.



noiembrie: Am reorganizat Intrebarile incepatorului. Intre timp pagina a fost accesata a 3100-a oara.



2-3 octombrie: Un curs optional de Programare functionala (cealalta optiune fiind Semantici ale limbajelor) cu aplicatii in Haskell a inceput la Universitatea Bacau. Studentii au optat in majoritate covarsitoare pentru Programare functionala in Haskell.



30 septembrie 2007: Pagina Ro/Haskell a fost accesata pentru a 2455-a oara.


Mandriva 2007 este testat impreuna cu Hugs. Indicatii de instalare gasiti pe pagina principala Ro/Haskell. Functioneaza perfect. :)


Visual Studio din mediatizatul Academic Resource Kit a fost testat impreuna cu Visual Haskell. ESEC TOTAL: Visual Haskell refuza sa se instaleze, el fiind conceput ca plugin pentru Visual Studio-ul 2003 / 2005 editia comerciala. :(


18-19 iunie 2007: Pagina Ro/Haskell a fost accesata pentru a 1500-a oara.



Am inclus in minibiblioteca: "Pure Functional Parsing - an advanced tutorial" de Peter Ljunglöf, o teza monografica sustinuta la Göteborg.



Am inclus in minibiblioteca o lucrare : "Tackling the Awkward Squad:..." de Simon Peyton Jones. Neaparat de citit daca va intereseaza monadele si monada de I/O.


Pe 8 iunie 2007 am primit noi stiri care atesta interesul pentru cercetare matematica, avand Haskell-ul ca limbaj pentru realizarea aplicatiilor.


Pe 28 mai 2007, pagina Ro/Haskell a fost accesata pentru a 1300-a oara.


Luna mai si semestrul al II-lea sunt perioade de lucru intensiv in Haskell la Iasi. La sala de lectura a Facultatii de Matematica / Informatica este / va fi disponibila "Introducere in Haskell 98 prin exemple" .


Am adaugat la minibiblioteca link-ul si sugestii de lectura a cartii "Programare Functionala" de Jeroen Fokker, 1995. (28 mai 2007)


Am primit cartea "Programare functionala - O introducere utilizand limbajul Haskell", de Mihai Gontineac (Stire din 16.feb.2007)


A aparut "Introducere in Haskell 98 prin exemple", de Dan Popa.(31.ian.2007)
Vedeti cateva Capitole de manual, inclusiv din ea.


. Stiri 2007 - inclusiv imprumuturi de carte

8 iunie 2007 S-a primit de la domnul conf M. Gontineac stirea despre continuarea unor cercetari de algebra superioara cu aplicatii in Haskell. Vom reveni, probabil, cu detalii.

Pe 18.02.2007 s-a sustinut la Universitatea Bacau examenul la disciplina Limbaje Formale si Automate. Doua din cele 4 subiecte de pe fiecare bilet s-au referit la Haskell. Toti studentii care s-au prezentat la examen au trecut cu succes examenul.

Bacau: Martie 2007: S-au propus primele teme de licenta (de la Bacau) avand ca limbaj de lucru limbajul Haskell.

Mai 2007: Edusoft a epuizat primul tiraj din "Introducere in Haskell 98 prin exemple" si a anuntat (afirma cititorii) un nou tiraj. Pretul a scazut. Profitati de oferta.

Mai 2007: Luna de intensa activitate in domeniile programarii functionale si limbajului Haskell la Iasi. Studentii de la Univ Iasi, facultatile de matematica si informatica, indrumati de prof. Grigoras resp conf. Gontineac se pregatesc de examene, lucreaza la proiecte, studiaza, intreaba, scriu e-mail-uri. O atmosfera plina de dinamism.

Prof Grigoras Gheorghe a postat in cursul acestui semestru (sem.al II-lea din 2007) pe site-ul cursului domniei sale slide-uri de curs de Programare Functionala in care se foloseste Haskell. Ar trebui sa fie disponibile aici. Link extern! Format PDF. Numarul lor este in crestere, primele zece,unsprezece ... sunt deja disponibile (din 14 planificate).
Un palindrom record, pentru cei ce testeaza codul din cursul 10 este: "Draga Lelica va leaga Ela vacile la gard!" Multumiri lui Ioanid Rosu pentru acest exemplu de palindrom.

Interesanta si utila pentru incepatori este si prezentarea facuta de Marian Radu, pentru uzul studentilor. Ar trebui sa fie aici. Link extern! Cam vagi informatiile despre monade.


Puteti gasi in curand "Introducere in Haskell 98 prin exemple" si la Biblioteca Facultatii de Informatica / Matematica din Iasi. Intrarea cartii in catalogul online al Bibliotecii este planificata in jurul datei de 2-3 iunie 2007. Donatia de facto s-a facut pe 26 mai 2007.

Puteti gasi "Introducere in Haskell 98 prin exemple" si la Biblioteca Seminarului Matematic Al. Myller din Iasi.

Puteti gasi "Introducere in Haskell 98 prin exemple" si la Bacau la Biblioteca Judeteana Bacau din parcul Cancicov. (in locul fostului stadion din parc).

CEFP 2007: Cluj-Napoca/Romania; intre 23-30 iunie 2007. CEFP 2007 Homepage aici.



<= Inapoi la pagina principala Ro/Haskell