Stiri Ro/Haskell-2014

From HaskellWiki
Revision as of 15:50, 18 February 2015 by Ha$kell (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search

Anul 2014.


A fost un an incarcat in care n-a prea fost timp pentru lucrul la site. La Bacau am dat multe examene si reexaminari, am colectionat o multime de subiecte.


Oricum, pagina principala a site-ului a depasit probabil 59000 si se apropie de click-ul cu numarul 60000 dar aceasa este numai o estimare.


Am dorit sa prezentam studentilor nostrii algoritmii de compilare folosind monada State Monad ceea ce impreuna cu cerinta profesionala de a avea suporturi de curs la universitate a dus la republicarea cursului din care citeati candva Capitole de manual acum sub titlul "O introducere in Haskell 98 prin exemple "

O_introducere_in_Haskell_98_prin_exemple.jpg

Editura PIM, Iasi. Studentii ieseni ar trebui sa poata comanda cartea la editura PIM sau la centrul de copiere PIM.

A aparut in primele luni ale TOAMNEI anului 2014.

Cartea se poate procura de la www.matrixrom.ro. Multumesc tuturor celor care au sprijinit aparitia volumului. Vom reveni cu amanunte.


HCAR din 2014 a aparut cu serioase lipsuri si erori privind activitatea Haskell din Romania. Editorul articolului a promis reactualizarea informatiilor, intr-un email. Ii dorim spor la lucru. HCAR


O serie de artiole despre structuri de date in Haskell au aparut on-line... Vom reveni cu link-ul.


Piata angajarilor Haskell si FP anunta o usoara revigorare, existand anunturi de aparitie a unor mici companii care folosesc limbajul. Vom cauta amanunte...


La Bacau au continuat cursurile de programare functionala si grafica in HOpenGL, adica in OpenGL apelat din Haskell, dupa aparitia unui volum despre OpenGl la editura Alma Mater.


Nu am termnat bine revizuirea paginilor care si-au stricat link-urile la mutarea site-ului pe care o semnalasem anterior cand hop, o noua mutare Wiki-ul se afla la alta adresa: http://wiki.haskell.org. Va urma o verificare a link-urilor de download. Daca gasiti cumva unul nefunctional inlocuiti:

http://www.haskell.org cu

http://wiki.haskell.org sau cu https://wiki.haskell.org.

Ro/Haskell