Orase in care se preda Haskell la Universitati

From HaskellWiki
Jump to navigation Jump to search


BannerProLinuxAndHaskell.gif

La facultate poti invata unul din cele mai productive limbaje: Haskell.

O schita a listei oraselor unde puteti invata Haskell.

Arad (in perspectiva, speram).

Baia Mare (speram sa auzim multe vesti de la dumnealor in acest an, un volum al cartii PIM a fost trimis la Baia Mare prin mijlocirea Prof. Berinde)

Bacau (preda fondatorul grupului Ro/Haskell,de aici a inceput istoria grupului Ro/Haskell si a paginii web cu acelasi nume.)

Brasov (se preda Haskell atat la Universitate cat si la Politehnica, in cadrul unui curs mixt Haskell + Prolog. )

Bucuresti (preda Prof. Giumale ... )

Cluj (predau specialisti din tara si strainatate..., se fac congrese, vin nume mari din alte tari la congrese etc, s-au facut studii si s-au obtinut finantari pentru studii despre monade si categorii, au sau au avut o colaborare cu profesori din Grecia si nu numai...)

Iasi (la UAIC se preda Haskell atat la Fac. de Matematica unde il gasiti pe cunoscutul Conf. Mihai Gontineac cat si la Fac. de Informatica de la UAIC, aici fiind o echipa condusa de dl Prof. Grigoras. De aici s-a inregistrat cel dintai ISBN-ul al unei carti de Programare Functionala in Haskell, chiar daca volumul a aparut mai tarziu.)

In Iasi mai puteti lua legatura cu dl Prof. Ciobanu (Academie) ex. coordonator de colectie la o cunoascuta editura ieseana.

... mai exista in tara o serie de cursuri mixte la cre se preda in "devalmasie" Haskell insotit de rudele sale mai varstnice: LISP, ML, Scheme.


Aceasta lista e in faza de ciorna. O vom dezvolta si o vom muta pe o pagina separata.

Nu avem prea multe stiri din alte centre universitare...

Va rugam puneti pe web pagini cu activitatea dumneavoastra din domeniul Programare functionala si Haskell, le vom gasi si le vom indica de aici in curand.

Vedeti si pagina despre Oameni.


<= Ro/Haskell Main Page