Stiri Ro/Haskell-2013

From HaskellWiki
Jump to: navigation, search

iulie 2013 Prof. cerc. dr. Gabriel Ciobanu a solicitat volumul

lp2.jpg

Introducere in teoria limbajelor de programare (traducere din lb engleza Ed Springer) pentru a-l recomanda tinerilor cercetatori - doctoranzi. Aparut prin eforturile grupului Ro/Haskell volumul s-a dovedit o alegere inspirata fiind inca din primele luni de folos.


iulie 2013 Volumul

lp2.jpg

Gilles Dowek, Jean-Jacques Levy Introducere in teoria limbajelor de programare (traducere din lb engleza Ed Springer) ISBN:978-973-755-892-3 inca este in capul de afis al Editurii MatrixRom ceea ce se poate vedea imediat la http://www.matrixrom.ro


ian 2013 Ca rezultat a eforturilor intreprinse la Univ. "Vasile Alecsandri" din Bacau, un volum important (fundamental) despre teoria limbajelor de programare - si este vorba mai precis de teoria semantica a limbajelor de programare apare - la Editura MatrixRom www.matrixrom.ro - valorand nu va scriem cate puncte in clasamentele activitatilor universitare - chiar daca originalul este un important volum editat de Springer Verlag sub viza lui Samson Abramski, printre altele.

lp2.jpg

Gilles Dowek, Jean-Jacques Levy Introducere in teoria limbajelor de programare (traducere din lb engleza Ed Springer) ISBN:978-973-755-892-3

http://www.matrixrom.ro/romanian/editura/domenii/cuprins.php?cuprins=LP20

Editura MatrixRom a facut un efort financiar pentru a achizitiona copyright-ul volumului, iar traducatorul,Lect.dr. Dan Popa de la Facultatea de Stiinte si colegii Asist univ. dr. Florinela Floria si Lect.univ. dr. Mariana Tarnauceanu din cadrul Facultatii de Litere de la Univ. "Vasile Alecsandri" au facut efortul de a traduce respectiv efortul de a indruma studentii care au tehnoredactat drafturile paginilor din prima parte a cartii fara onorariu. Astfel volumul este disponibil la un pret absolut modest, circa 5 Euro.


dec 2012 - ian 2013 S-a incheiat setul de laboratoare de programare functionala si grafica in HOpenGL - adica OpenGL apelat din Haskell de la Univ. "Vasile Alecsandri din Bacau".

Ro/Haskell