Umor Haskell mort-copt

From HaskellWiki
Jump to: navigation, search


Umor Haskell mort-copt

Am primit de la studentul nostru Pargaru un text - care se vroia o traducere a paginii 35 din Gentle. Intrucat era absolut de necitit, si doar cateva fraze aveau cat de cat sens am extras din el urmatoarele "consideratii despre limbajul Haskell". Iata perle gigant, obtinute din cultura domnului Pargaru. Am extras doar cateva citate.


Pentru comoditate, Haskell ofera o tratare exceptie implicit la nivelul cel mai de sus a unui program de ca imprima exceptie si se termina programul.

I / O în facilitati Haskell sunt pentru cea mai mare parte destul de similare cu cele din alte limbi.

Multe dintre aceste functii sunt în biblioteca IO în loc de Preludiu si, astfel, trebuie sa fie în mod explicit sa fie importate în domeniul de aplicare

Deschiderea unui fisier creeaza un mâner (de tip mâner) pentru utilizarea în I / O tranzactii.

Mânerele pot fi, de asemenea, asociate cu canale: O canal câteva mânere sunt predefinite, inclusiv stdin (intrarea standard), stdout (iesirea standard), si stderr (eroare standard). Nivelul personajului Operatii I / O include hGetChar si hPutChar, care iau o handle ca un argument. Functia getchar folosit anterior poate fi definit ca:

Ascultati Cititi fonetic Dictionar - Afisati dictionarul detaliatsubstantiv0.manipulant

Cu toate acestea, acest lucru nu este caz. Punctul cheie este ca getContents returneaza un \ lenes "

O punere în aplicare poate fi de asteptat sa puna în aplicare acest comportament bazate pe cerere de lectura

În acest exemplu, un program Haskell copie un fisier la altul:


La televizor o voce susura: "Din unele cosmaruri n-ai cum sa te trezesti!" Asta fiindca TV-ul e pornit pe Discovery Channel.

Ce ziceti ? Este oare vorba de un caz in cazul domnului Pargaru ? Sau sa nu facem caz ?

Si cand ma gandesc ca este in anul al doilea, a facut programare structurata, a invatat ce sunt fisierele, a folosit de zeci de ori getchar . Sau poate s-a transferat (de) la alta facultate din greseala ? Sa mai zic ceva despre limba engleza pe care ca orice informatician trebuia s-o inteleaga ?