Difference between revisions of "Anecdote si afirmatii hazlii"

From HaskellWiki
Jump to: navigation, search
m
m
Line 22: Line 22:
 
Originea glumei: bancul cu biletul de loterie
 
Originea glumei: bancul cu biletul de loterie
   
Variate jocuri de cuvinte, din pacate in limba engleza s-au facut pe seama limbajului Haskell. Iata unul, de altfel usor de gasit si pe pagina Merchandise de la [http://www.haskell.org. http://www.haskell.org Click aici pentru intoarcere].<br> Ce folositi cand programati cu do-notatie intr-o monada ? Bineinteles >>= asa cum se vede in figura:
+
Variate jocuri de cuvinte, din pacate in limba engleza s-au facut pe seama limbajului Haskell. Iata unul, de altfel usor de gasit si pe pagina Merchandise de la [http://www.haskell.org. http://www.haskell.org Click aici pentru intoarcere].<br> Ce folositi cand programati cu do-notatie intr-o monada ? Bineinteles >>= asa cum se vede intr-o figura de pe site-ul www.willamette.edu:
   
 
<http://www.willamette.edu/~fruehr/logos/PNGs/Monads.png>
 
<http://www.willamette.edu/~fruehr/logos/PNGs/Monads.png>

Revision as of 21:46, 3 June 2007

Hwn-cover.png Haskell a fost folosit cu succes in mediul medical pentru reproiectarea softului aparaturii din spitalul ... aici urmeaza numele unui celebru spital ... ceea ce a dus la salvarea a peste 100 de vieti omenesti.
Originea glumei: A aparut intr-o editie a unui cunoscut articol despre "The History of Haskell". Au circulat si alte variante.

Haskell este "de peste 10 ori mai productiv ca alte limbaje."
Motivul glumei: unele programe in Haskell sunt intr-adevar mai scurte decat omoloagele lor din alte limbaje dar aceasta regula nu este generala. Este greu de facut un studiu si de afirmat riguros acest lucru. Daca doriti sa scrieti programe lungi in Haskell puteti foarte bine sa folositi "copy and paste" in locul unui transfer de operatori ca parametri de functie si veti obtine programe Haskell monstruoase, mult mai lungi ! Sa nu faceti asa ceva ! Originea glumei: Chiar site-ul www.haskell.org - versiunea dinainte de octombrie 2005.


Unde gasiti informatii despre Haskell ? Pai pe www.haskell.com :))) Si unde gasiti lectii de limba chineza ? Tot acolo ! :))
Motivul glumei: Pe unele site-uri a aparut gresit homepage-ul limbajului Haskell.


Probabil principalul motiv pentru care utilizam programele functionale este ca (text exclus pentru a realiza umorul) ... ... algoritmii in Haskell se scriu foarte asemanator cu descrierea lor in limbaj natural.
Motivul glumei: Notatiile functionale din Haskell seamana cu limbajul natural al unui matematician.

Bancul zilei: Studentul Bula se roaga lui Dumnezeu:
- Da Doamne sa iau nota zece la examenul de Haskell !
A doua zi iar: Da Doamne sa iau nota zece la examenul de Haskell !
A treia zi iar: Da Doamne sa iau nota zece la examenul de Haskell !
Dupa vreo luna de rugaciuni o voce tunatoare i-a raspuns din Ceruri:
Nu ma mai chinui asa Bula ! Inscrie-te la cursul de Programare Functionala!
Originea glumei: bancul cu biletul de loterie

Variate jocuri de cuvinte, din pacate in limba engleza s-au facut pe seama limbajului Haskell. Iata unul, de altfel usor de gasit si pe pagina Merchandise de la http://www.haskell.org Click aici pentru intoarcere.
Ce folositi cand programati cu do-notatie intr-o monada ? Bineinteles >>= asa cum se vede intr-o figura de pe site-ul www.willamette.edu:

<Monads.png>

Motivul glumei: do notatia din Hasekll chiar face apelul la o succesiune de operatori >>= >>= >>= ....ceea ce face gluma absolut de neuitat.

<= Inapoi la inceputul paginii principale Ro/Haskell