Personal tools

Gentle

From HaskellWiki

Revision as of 21:24, 3 April 2011 by Ha$kell (Talk | contribs)

Jump to: navigation, search
Haskell - Un limbaj functional pur - Monade

Gentle - Numele prescurtat dat unui volum celebru ”A Gentle introduction in Haskell”.

Contents

1 . Versiuni si materiale in Engleza (en)

  • "A Gentle Introduction to Haskell O lucrare celebra scrisa de o echipa absolut remarcabila. Daca nume ca Los Alamos Lab. si Yale Univ. va spun ceva :) Este atat de cunoscuta incat i se spune doar "Gentle".
    Daca stiti limba franceza mai bine decat limba engleza descarcati versiunea de [[1]] aici, produs al unei echipe din grupul Fr/Haskell, document pe care l-am pus in format [[2]] PDF dupa o ultima corectura.
    Daca doriti sa contribuiti la traducerea ei in limba romana mergeti la pagina principala Ro/Haskell apoi la cea cu Traduceri si Voluntariat.

NOU !!! Exista o serie de exemple in suplimentul on-line al cartii Gentle.

[[3]] <- <Download>  dar enunturile-s in engleza. L-am pus in 2005 in format PDF. 

2 . Versiuni si materiale in Franceza (fr)

11-23 mai 2007: La traduction de A Gentle Introduction to Haskell a été relue, corrigée et mise en [[4]] PDF par Dan V. Popa (traduction originale par Nicolas Vallée - L'equipe Fr/Haskell. )

3 . Versiuni si materiale pe romaneste (ro)

oct-2010 - ian 2011: Am incercat impreuna cu voluntari de la Univ. Vasile Alecsandri din Bacau sa facem o traducere a cartii Gentle, fara sa incarcam prea mult pe niciunul dintre acestia. Rezultatele: partiale. Avem totusi aproape 40 de pagini care asteapta sa intre la corectura, Dat find ca la Iasi a inceput un nou semestru de studiu a limbajului Haskell va oferim un draft din primele circa 20 de pagini, asa cum este el acum pe masa de lucru , partial corectat, dar fara diacritice pe ici pe colo.

Gentle, draft, pg 1-19 Revazute in week-end-ul 2-3 Aprilie 2011.

Gentle, draft, pg 36-39

Gentle, draft, pg 44-45

Gentle, draft, pg 51-52


Edu.gif

Este de mirare cati bani dau unii pe educatie: n-ar face nici un efort pentru ea. De fapt atatia bani, putini chiar dau de facto pe educatie. Iar aceeasi, cand cresc, dau bani putini Educatiei, asomandusi raspunderea.

Dragi studenti, aceste pagini, asa cum le-ati muncit asa le aveti !! Fireste ca am corectat cat mai mult , dar treaba era tema voastra: 2 pg /student. Sa deducem, generalizand, ca sistemul de invatamant romanesc produce studenti care nu pot citi doua pagini ? N-as generaliza. Unii studenti au muncit.

Multumiri celor care s-au straduit pentru paginile de mai sus.

4 . Materiale draft

Versiuni mai vechi, in diverse stadii de lucru, ale unor pagini din Gentle... Gentle, draft, pg 1-12 , 1 Aprile 2011

Gentle, draft, pg 15-16 draftPagina va fi dezvoltata....candva. Pina atunci cititi din Gentle la Biblioteca .

3 April 2011. This page has been accessed 3,090 times.


Banim7.gif

Haskell ruleaza si sub Linux si sub Win-dos ! Fiti mai destepti si luati un computer cu Sistem de operare Linux (Aceasta este o parodie a bannerului unei campanii publicitare, in spiritul dreptului la replica si al libertatii opiniei.)