Difference between revisions of "Oameni si cursuri din Romania"

From HaskellWiki
Jump to: navigation, search
(. Alte orase)
(. Brasov)
Line 38: Line 38:
 
Locatia de origine a documentului. <Download!>]
 
Locatia de origine a documentului. <Download!>]
   
''' 8 iulie 2011''' Masterul de Tehnologii Informatice la Universitatea Transilvania va utiliza printre altele materiale din"[[Introducere in Haskell 98 prin exemple]]" impreuna cu o serie de alte exemple care ar fi (deja?) alese din lucrarile unor universitari, dintre care Graham Hutton pare a fi favorit. Doua exemplare din "Practica Interpretarii Monadice" au fost oferite din partea comunitatii, domnului prof. Deaconu si doamnaei prof. A.S., impreuna cu urarile noastre de succes !
+
''' 8 iulie 2011''' Masterul de Tehnologii Informatice la Universitatea Transilvania va utiliza printre altele materiale din"[[Introducere in Haskell 98 prin exemple]]" impreuna cu o serie de alte exemple care ar fi (deja?) alese din lucrarile unor universitari, dintre care Graham Hutton pare a fi favorit. Doua exemplare din "Practica Interpretarii Monadice" au fost oferite din partea comunitatii, domnului prof. Deaconu si doamnei prof. A.S., impreuna cu urarile noastre de succes !
 
Le dorim sa aiba un master intru totul functional !!
 
Le dorim sa aiba un master intru totul functional !!
   

Revision as of 07:12, 14 July 2011


In ordine alfabetica a oraselor:

. Bacau

La Univ.din Bacau, actualmente rebotezata Univ."Vasile Alecsandri" din Bacau exista mai multe cursuri care folosesc limbajul Haskell: Limbaje Formale si Automate, Programare functionala.

Edusoft, editura care a sprijinit miscarea Ro/Haskell a functionat/ mai functioneaza in Bacau. Ea a fost prima editura acreditata CNCSIS care a scos pe piata un manual de Haskell (foto):

Cartea-lui-Dan-Popa-coperta-1.png Cititi aici: Capitole de manual din cartea Introducere in Haskell 98 prin exemple

Tot la Univ."Vasile Alecsandri" din Bacau exista Laboratorul de limbaje unde se lucreaza la constructia DSL-urilor. Un produs al acestui laborator este limbajul didactic Rodin, produs pe o platforma inovatoare de dezvoltare a limbajelor modulare cu semantici modulare monadice.

La Facultatea de Stiinte studentii de la Matematica invata Haskell ca limbaj dedicat implementarii practice a teoriilor matematicienilor. <Download!> Detalii ...


. Bucuresti

In 2009, Universitatea Politehnica din Bucuresti avea deja in programa un curs de programare care in al 12-lea laborator (cam prin mai 2009) prezenta limbajul Haskell. Autor:.... vom completa.

La librariile din Bucuresti, cel putin la o parte din ele gasiti Practica interpretarii monadice.

Ar mai trebui scris despre Bucuresti.

. Brasov

2009 La Ro/Universitatea Transilvania Brasov s-a prezentat in 2009 o programa actualizata a unui curs de limbaje functionale predat de Dr.Anca Vasilescu. Ro/Haskell contribuie activ la realizarea documentatiilor si manualelor folosite la realizarea acestui curs.

fileicon-pdf.png <Descarcati programa! Download! .PDF>

[http://cs.unitbv.ro/calendar/docs/ti/Anul-2/Sem-1/ProgramareFunctionala.pdf Locatia de origine a documentului. <Download!>]

8 iulie 2011 Masterul de Tehnologii Informatice la Universitatea Transilvania va utiliza printre altele materiale din"Introducere in Haskell 98 prin exemple" impreuna cu o serie de alte exemple care ar fi (deja?) alese din lucrarile unor universitari, dintre care Graham Hutton pare a fi favorit. Doua exemplare din "Practica Interpretarii Monadice" au fost oferite din partea comunitatii, domnului prof. Deaconu si doamnei prof. A.S., impreuna cu urarile noastre de succes ! Le dorim sa aiba un master intru totul functional !!

Programa de master la care face referinta stirea a fost / era disponibila aici: http://www.unitbv.ro/LinkClick.aspx?fileticket=OhluLN-o3hg%3d&tabid=163

. Cuj Napoca

De completat... cu date despre cercetarile in Haskell. Ai au avut loc importante congrese cu participarea (internationala) a unor mari nume din domeniu. Revedeti rubricile de stiri. Profesori de la Cluj au avut relatii de cercetare cu alte universitati din Europa (Grecia ??), privind monadele si Haskell-ul.

Studentii nostri, vesnic in cautare pe Google ne-au anuntat ca la U.T.Cluj ar fi existand un curs de programare functionala semnat de dl. Adrian Groza in care se vorbeste despre ML dar si despre Haskell.

De completat...

. Iasi

La Univ. "Al.I.Cuza" Iasi domnul conf. univ. Mihai Gontineac foloseste Haskell ca limbaj asociat unor cursurilor de Algebra Superioara care sunt insotite de lectii de programare functionala. De asemenea cursurile de Limbaje Formale si Automate folosesc Haskell. [<Download! o pg.> ]

Haskell-Gontineac-coperta-mica.jpg Programare Functionala - O introducere utilizand limbajul Haskell - E.Book.

Este primul manual de Haskell inregistrat oficial la Biblioteca Nationala, chiar daca pe piata a aparut cvasi-simultan cu volumul Introducere in Haskell 98 prin exemple

Activitatea conf. M.Gontineac (link extern) http://www.math.uaic.ro/~gonti/Didactics.htm

. Alte orase

  • Arad
  • Baia Mare
  • Ploiesti
  • Galati
  • Constanta
  • Sibiu - Universitatea Romana-Germana ??

. Alte proiecte

  • Recenzii de carti si cursuri au facut:

....


Asteptam date in plus pentru completarea acestei pagini. Puneti-le pe web, le vom prezenta aici.


Pagina in dezvoltare.