Personal tools

Rodin/News

From HaskellWiki

< Rodin(Difference between revisions)
Jump to: navigation, search
(Adding news)
Line 1: Line 1:
 
   
 
   
 +
''22 martie 2009'' <br> Am testat Rodin2009e folosind cateva exemple din cartea [[Pascalul mileniului al III-lea]] rescrise in Rodin. Au functionat, inclusiv programele cu ''dangling else'' unde ''altfel-ul'' suspendat a fost asociat corect cu bucla interioara.
 +
 
''14 martie 2009'' <br>
 
''14 martie 2009'' <br>
 
[http://www.haskell.org/sitewiki/images/a/aa/Rodin2009e-Linux.zip'''<Download> Rodin2009e-Linux.zip cu exemplul privind numerele Pitagoreice.''' ] Versiunea 2009e pentru Linux.
 
[http://www.haskell.org/sitewiki/images/a/aa/Rodin2009e-Linux.zip'''<Download> Rodin2009e-Linux.zip cu exemplul privind numerele Pitagoreice.''' ] Versiunea 2009e pentru Linux.
  
Testand un alt algoritm (ceva mai complex - cu 3 bucle ''pentru'' imbricate) pentru generarea tripletelor de numere pitagoreice am notat cateva observatii  despre [[Rodin/BuclePentru]]. Pe scurt: Erorile de sintaxa care apareau ca fiind semnalate LA INCEPUTUL buclei pentru sau al structurii alternative ''daca'' erau de fapt localizate in interiorul structurii. Este cel putin ciudat, deoarece compilatoarele semnaleaza o eroare DUPA locul unde apare ea. Rodin 2009e si precedentele o semnaleaza la inceputul structurii ! :) Detalii: [[Rodin/BuclePentru]].
+
Testand un alt algoritm (ceva mai complex - cu 3 bucle ''pentru'' imbricate) pentru generarea tripletelor de numere pitagoreice am notat cateva observatii  despre [[Rodin/BuclePentru]]. Pe scurt: Erorile de sintaxa care apareau ca fiind semnalate LA INCEPUTUL buclei pentru sau al structurii alternative ''daca'' erau de fapt localizate in interiorul structurii. Este cel putin ciudat, deoarece compilatoarele semnaleaza o eroare DUPA locul unde apare ea. Rodin 2009e si precedentele o semnaleaza la inceputul structurii ! :) Detalii: [[Rodin/BuclePentru]]. De fapt Rodin este altfel construit decat se invata la cursurile de compilatoare si interpretoare. Si este bazat pe Haskell, un limbaj pur, cu ''lazy evaluation'', in care ordinea executiei este alta decat ne-am astepta.
  
  
 
''8 martie 2009'' <br>
 
''8 martie 2009'' <br>
 
[http://www.haskell.org/sitewiki/images/e/ec/Rodin2009e.zip'''<Download> Rodin2009e.zip cu exemple mai multe in arhiva.''' ] Versiunea  2009e.
 
[http://www.haskell.org/sitewiki/images/e/ec/Rodin2009e.zip'''<Download> Rodin2009e.zip cu exemple mai multe in arhiva.''' ] Versiunea  2009e.

Revision as of 13:27, 22 March 2009

22 martie 2009
Am testat Rodin2009e folosind cateva exemple din cartea Pascalul mileniului al III-lea rescrise in Rodin. Au functionat, inclusiv programele cu dangling else unde altfel-ul suspendat a fost asociat corect cu bucla interioara.

14 martie 2009
<Download> Rodin2009e-Linux.zip cu exemplul privind numerele Pitagoreice. Versiunea 2009e pentru Linux.

Testand un alt algoritm (ceva mai complex - cu 3 bucle pentru imbricate) pentru generarea tripletelor de numere pitagoreice am notat cateva observatii despre Rodin/BuclePentru. Pe scurt: Erorile de sintaxa care apareau ca fiind semnalate LA INCEPUTUL buclei pentru sau al structurii alternative daca erau de fapt localizate in interiorul structurii. Este cel putin ciudat, deoarece compilatoarele semnaleaza o eroare DUPA locul unde apare ea. Rodin 2009e si precedentele o semnaleaza la inceputul structurii ! :) Detalii: Rodin/BuclePentru. De fapt Rodin este altfel construit decat se invata la cursurile de compilatoare si interpretoare. Si este bazat pe Haskell, un limbaj pur, cu lazy evaluation, in care ordinea executiei este alta decat ne-am astepta.


8 martie 2009
<Download> Rodin2009e.zip cu exemple mai multe in arhiva. Versiunea 2009e.