Rodin/News/2008

From HaskellWiki
< Rodin‎ | News
Jump to navigation Jump to search
The printable version is no longer supported and may have rendering errors. Please update your browser bookmarks and please use the default browser print function instead.

Stirile anului 2008 despre Limbajul Pseudocod Rodin

Solutia unei probleme dificile:


Engleza3.JPG

Cum sa incepi sa inveti programare fara sa stii limba engleza ?


Aceste stiri sunt actualmente depasite!

<==

Reveniti la stirile din acest an: Rodin/News.

Rodinv08e.gif

1 dec 2008 Am sarbatorit ziua nationala prin munca, in cel mai clasic stil cu putinta. Oricum, in cursul saptamanii nu mai ramane timp pentru prea multe testari ale software-ului. O varianta RodinV082d (Versiune experimentala !) este inclusa in arhiva produsa in acea zi. Upgrade doar daca doriti sa testati programe cu vectori. <Download> RodinV082d-selsort.zip O anumita oboseala incepe sa-si arate coltii, dupa 10 saptamani cu incarcare 400%. (La acelasi salariu de baza!) Multumesc inca o data celor care au trimis CD-uri cu programe Rodin la testare.


Rodinv08e.gif

28 nov 2008 Am primit de la - sa-i spunem - Criss 88 - o serie de programe in Rodin, pe CD. Sper sa alcatuiesc din ele o pagina separata. Ro/PRodin/Criss88 Ne vor fi de mare folos la testarea versiunii urmatoare. Exemplele sunt recomandate pentru RodinV082b sau RodinV082c.


Rodinv08e.gif

19 nov 2008 Beta: Vectori undimensionali implementati la versiunea RodinV082b. Upgrade doar daca doriti sa testati programe cu vectori. <Download> RodinV082b.zip Upgradati acum! Verificati antivirus executabilul din arhiva ! Limitare: Instructiunea "citeste v[e]" pentru citiri de vectori nu este implementata.Dam detalii pe pagina Ro/Rodin/Workaround.



Rodinv08e.gif

18 nov 2008 Seara de testare a vectorilor unidimensionali asa cum sunt in RodinV082b. Echipa de beta testeri a gasit ca nu este implementata instructiunea "citeste v[x]" pentru citirea vectorilor. Vedeti o solutie provizorie la Ro/Rodin/Workaround.


Rodinv08e.gif

14 nov 2008 Brainstorming incercat si cu studentii sectiei de la IT anul al IV-lea de la Universitatea Bacau. Tema: Left-expresii in Rodin. Multi studenti venisera prima oara la seminar. Doar trei s-au afirmat. Zi cu ghinion. Era 14.


Rodinv08e.gif

13 nov 2008 Brainstorming si discutii interesante cu studentii sectiei de Matematica-Informatica de la Universitatea Bacau. Tema: Left-expresii in Rodin. S-au propus reguli de gramatica pentru o eventuala implementare. Intalnire reusita. Zi norocoasa. De 13.



Rodinv08e.gif

10 nov 2008 Vectori undimensionali la RodinV082b. Upgrade obligatoriu daca doriti sa testati programe cu vectori. <Download> RodinV082b.zip 4 exemple mici , cu vectori sunt in arhiva.



Rodinv08e.gif

8 nov 2008 Puteti gasi usor pagina Limbajului Pseudocod Rodin scriind pur si simplu Limbaj Pseudocod in campul Search de la motorul de cautare Yahoo. Azi 8 nov 2008 era usor de gasit, fiind primul din circa 1000 de intrari. Daca il cautati cu Google il veti gasi pe pagina a II a, insa , nu pe prima.



Rodinv08e.gif

5 nov 2008 Seara de testare pentru RodinV081. Subiectul 1: Instructiunea "daca ... atunci ... altfel ...". Toate programele testate au functionat.

Subiectul 2: Bucle cu test initial si final. Am inceput cu exemplul clasic al sumei de numere dintr-un sir terminat cu zero. S-au dat indicatii si de metodica predarii buclelor, notiuni fundamentale.

Am primit cea mai frumoasa apreciere indirecta: Cineva (din motive evidente nu spun numele desi merita aplauze pentru sinceritate) a spus spontan, ceva care suna cam asa: Acum inteleg ceea ce nu intelegeam la liceu, despre limbajele de programare. Va multumesc calduros, voua, tuturor care ati participat.


Rodinv08e.gif

25 oct 2008 Pagina Rodin se apropie de download-ul / accesul numarul 700. (erau peste 696 mai inainte.)


Rodinv08e.gif

22 oct 2008 Am corectat instructiunea alternativa daca cu doua ramuri, atunci si altfel. Daca-ul cu o ramura nu e inca implementat. (Eventual puneti: text "Nimic de facut" pe ramura cealalta.)


Rodinv08e.gif

21 oct 2008 Seara de testare pentru RodinV08. Am gasit o serie de probleme la instructiunea daca, de altfel planificata pentru revizuire deoarece lipsea ”daca”-ul fara o ramura ”atunci”. Multumiri tuturor participantilor. Rodin va intra intr-o faza de testare intensiva.


Rodinv08e.gif

10 oct 2008 RodinV08 va functiona cu un editor extern, probabil Ultraedit si va folosi instructiunile anuntate „text” , „scrie”, „citeste”. La „tasteaza” am renuntat. Puteti incerca sa folositi si actualul RodinV07 impreuna cu Ultraedit, ar trebui sa functioneze macar programele fara instructiuni de intrare (deci cele fara ”tasteaza”). Incercati, merita !


  Rodinv08e.gif

oct 2008 DPPD Bacau a promis ca va acorda diplome profesorilor participanti la proiectul Rodin, pentru a confirma pregatirea acestora.


Rodinv08e.gifFindOnYahoo.jpg