Personal tools

Stiri Ro/Haskell-2009

From HaskellWiki

(Difference between revisions)
Jump to: navigation, search
Line 1: Line 1:
'''Stirea zilei (29 iulie 2009)''': Datorita interesului crescut pentru cunoscuta [http://en.wikipedia.org/wiki/Expression_Problem "Expression Problem"] a lui P.Wadler care cere sa se extinda ortogonal un tip de date cu date si operatii, in conditii sigure, in mai 2009 aparuse o pagina  [http://en.wikipedia.org/wiki/Expression_Problem  "stub" in Wikipedia.] Am gasit timp sa prezentam acolo solutia noastra care foloseste trei principii printre care si pseudoconstructorii.
+
'''Stirea zilei (29 iulie 2009)''': Datorita interesului crescut pentru cunoscuta [http://en.wikipedia.org/wiki/Expression_Problem "Expression Problem"] a lui P.Wadler care cere sa se extinda ortogonal un tip de date cu date si operatii, in conditii sigure, in mai 2009 aparuse o pagina  [http://en.wikipedia.org/wiki/Expression_Problem  "stub" in Wikipedia.] Am gasit timp sa prezentam acolo, [http://www.haskell.org/sitewiki/skins/common/images/icons/fileicon-pdf.png in Wikipedia] solutia noastra care foloseste trei principii printre care si pseudoconstructorii.
 
O privire aruncata in arhivele noastre arata ca rezolvasem aceasta problema cu circa un an  inainte - prin iulie 2008 si pe 31/07/2008 era deja postat [http://www.haskell.org/sitewiki/images/1/15/Paper-v5.sxw .sxw-ul oficial pe site. ] Vedeti si [[User:Ha$kell]]. Asteptam comentarii.
 
O privire aruncata in arhivele noastre arata ca rezolvasem aceasta problema cu circa un an  inainte - prin iulie 2008 si pe 31/07/2008 era deja postat [http://www.haskell.org/sitewiki/images/1/15/Paper-v5.sxw .sxw-ul oficial pe site. ] Vedeti si [[User:Ha$kell]]. Asteptam comentarii.
  

Revision as of 20:06, 29 July 2009

Stirea zilei (29 iulie 2009): Datorita interesului crescut pentru cunoscuta "Expression Problem" a lui P.Wadler care cere sa se extinda ortogonal un tip de date cu date si operatii, in conditii sigure, in mai 2009 aparuse o pagina "stub" in Wikipedia. Am gasit timp sa prezentam acolo, in Wikipedia solutia noastra care foloseste trei principii printre care si pseudoconstructorii. O privire aruncata in arhivele noastre arata ca rezolvasem aceasta problema cu circa un an inainte - prin iulie 2008 si pe 31/07/2008 era deja postat .sxw-ul oficial pe site. Vedeti si User:Ha$kell. Asteptam comentarii.

Stirea zilei (28 iulie 2009): O echipa inimoasa de la ASE Buc. va lansa un E-zine numit Open Source Journal pe site-ul cu acelasi nume din domeniul ro. Primele articole au fost deja postate, incercand sa ne arate o imagine a miscarii Open Source pe care n-o cunosteam - Imaginea eficientei economice a acestui mod de a valorifica distribui si construi software-ul si nu numai atat. Salutam initiativa si le dorim numere din ce in ce mai bune. Dat fiind ca Haskell este un limbaj Open Source si codurile de pe Site-ul comunitatii Ro/Haskell au o licenta similara va invitam sa trimiteti articole descrieri si studii economice legate de proiectele dumneavoastra. Pentru alte Studii economice in Haskell vom face probabil o pagina speciala numita chiar: Studii economice in Haskell . Detalii la: Open Source Journal link-ul este extern . Speram ca sursele publicate in jurnal vor fi ... Open Source.

Stirea saptamanii (20-26 iulie 2009): Materialele similare celor prezentate la Anglo/Haskell99 si la Sesiunea S.St.Mat.Ro. de Dan Popa despre realizarea limbajelor adaptabile, extensibile modular sunt in curs de tehnoredactare in limba romana pentru a deveni simultan: -baza unui capitol (al 9 lea) al tezei sale de doctorat -un capitol suplimentar on-line al cartii PIM - Practica Interpretarii Monadice -un capitol de studiat de catre pasionatii open Source care au cerut detalii tehnice despre proiectul Rodin. Sunt interesante, zicem noi, si pentru matematicieni si specialisti in informatica teoretica deoarece cuprind noutati ca: Arbori modulari cu Pseudoconstructori peste valori monadice (eng. Pseudoconstructors over monadic values) si Semantici monadice modulare de un tip nou. Va fi oferit la Download in curand.

Stirea zilei (20 iulie 2009): Am adaugat explicatii in limba romana despre o rezolvare a cunoscutei Expression Problem realizata folosind o solutie originala; care include ceea ce am numit Pseudoconstructori peste valori monadice - (Pseudoconstructors over monadic values). Lucrarea lui Dan Popa in format .pdf este inclusa pe acea pagina. Sper sa facem in curand si o traducere.

Stirea zilei (2 iulie 2009): Draftul traducerii realizate de Stefania Ifrim si Hedviga Hurjui, anul III, Informatica este disponibil la download pe pagina de Programare functionala. Reproduc mesajul dumnealor, la randul meu cu intarziere:

Domnule profesor, va trimitem traducerea capitolului intai din cartea lui Mike Gordon. [...]. Sper sa fie o traducere buna, care, oricum mai poate fi imbunatatita, daca este necesar (ma refer la termenii de specialitate). Toate cele bune, Stefania Ifrim si Hedviga Hurjui, anul III, Informatica

R: Ei bine, am mai avea nitel de lucru la ea, dar oricum este un inceput.

Stirea zilei (1 iulie 2009): Pagina principala Ro/Haskell a fost accesata pentru a 20 000-a oara. Va multumim ca ne aveti in vedere si pe listele de Book Mark-uri.

BannerInfo.gif


17 iun 2009 Utilizatorii Bacauani de Linux se intalnesc la Mandriva Linux Install Party, la Universitatea din Bacau, linga Liceul Pedagogic, sambata si duminica de la 10, in acest week-end.

Install Party Mandriva Linux la Bacau .

31 mai 2009 Este de catva timp publicat HCAR-mai-2009 Nu pot sa nu remarc momentul - pentru noi neinspirat - cand apare, in presesiunea de vara - ceea ce ne lasa prea putin timp pentru redactat materiale.

Stirea lunii mai: Incepem sa pregatim raportul stiintific (mai 2009) al comunitatii Ro/Haskell. Toti cei care lucreaza cu Haskell in Romania sau folosesc acest limbaj si utilizeaza acest site sunt asteptati cu scurte note pe e-mail despre proiectele la care folosesc Haskell. Publicare cu ecou international in HCAR - mai - 2009.

Voi incerca sa fac intai o pagina web cu stirile respective, Stiri Ro/HCAR-mai-2009. Adresa de mail unde le puteti trimite este cea a lui DanVPopa de pe serverele domeniul ub.ro(un) sau la popavdan pe serverele Yahoo din domeniul com(un). Dintr-o eroare adresa de pe Yahoo a aparut cu danvpopa ceea ce este, repetam, incorect. Rog retrimiteti mesajele despre activitatea comunitatii la adresa corecta.

Header2-RoH.gif


12 mai 2009
Ro/Haskell se inscrie intre organizatiile semnatare ale " Open Education Declaration". Clik pentru a vedea lista altor organizatii si persoane din Romania semnatare ale Open Education declaration. Traducerea declaratiei este aici.

29. aprilie 2009
Am adaugat lista ppt-urilor si pdf-urilor accesibile la MIT, din 2006, in sectiunea "Prezentari ppt in Engleza" pe pagina principala Ro/Haskell. Excelente ca materiale de curs sau slide-uri. Plus pdf-uri.

Continua strangerea relatarilor despre activitatea Ro/Haskell 2008 pentru HCAR-mai-2009.

12. aprilie 2009
Am adaugat lista propunerilor de Teme de Licenta 2009-2010 pentru studentii de la Sectia de Informatica a Universitatii din Bacau. Am intentia sa scriu o pagina De ce sa alegem o tema de licenta cu Haskell si Limbaje Formale.


Pagina indexata la indexul Categories:Ro