Difference between revisions of "Stiri Ro/Haskell-2010"

From HaskellWiki
Jump to navigation Jump to search
Line 1: Line 1:
 
[[Category:Ro]]
 
[[Category:Ro]]
   
  +
http://www.haskell.org/sitewiki/images/8/89/Haskell-logo-60.gif
 
  +
 
http://www.haskell.org/sitewiki/images/8/89/Haskell-logo-60.gif
  +
'''2010 feb 14''' Echipa care construieste compilatorul de Haskell va trece la o etapa in care codul generat va fi produs de un generator de cod propriu, modernizat. Eficenta castigata va avea un pret: Dispare optiunea de compilare care permitea sa generezi din Haskell cod C.
  +
Asa ca pastrati si o copie a vechiului compilator. Poate totusi doriti sa portati vreo aplicatie Haskell pe un mobil care are compilator de C.
  +
[http://old.nabble.com/Removing-deprecating--fvia-c-td27584751.html Detalii, in engleza, aici.]
  +
  +
http://www.haskell.org/sitewiki/images/8/89/Haskell-logo-60.gif
  +
'''2010 feb 13''' Un produs software bazat pe Haskell, limbajul [[Rodin]] are planificata o prezentare pentru profesorii de informatica din judetul Bacau, pe 26 feb 2010. Detalii pe pagina [[Rodin/News]].
  +
  +
 
'''2010 feb 5''' In ultima luna am lucrat la Univ. din Bacau (iar cativa studenti si-au incercat si ei puterile cu tema aceasta) la constructia unui compilator modular in Haskell. Dispunem deja de un demo. functional al acestuia, desi o serie de module inca nu sunt gata.
 
'''2010 feb 5''' In ultima luna am lucrat la Univ. din Bacau (iar cativa studenti si-au incercat si ei puterile cu tema aceasta) la constructia unui compilator modular in Haskell. Dispunem deja de un demo. functional al acestuia, desi o serie de module inca nu sunt gata.
   

Revision as of 09:55, 15 February 2010Haskell-logo-60.gif 2010 feb 14 Echipa care construieste compilatorul de Haskell va trece la o etapa in care codul generat va fi produs de un generator de cod propriu, modernizat. Eficenta castigata va avea un pret: Dispare optiunea de compilare care permitea sa generezi din Haskell cod C. Asa ca pastrati si o copie a vechiului compilator. Poate totusi doriti sa portati vreo aplicatie Haskell pe un mobil care are compilator de C. Detalii, in engleza, aici.

Haskell-logo-60.gif 2010 feb 13 Un produs software bazat pe Haskell, limbajul Rodin are planificata o prezentare pentru profesorii de informatica din judetul Bacau, pe 26 feb 2010. Detalii pe pagina Rodin/News.


2010 feb 5 In ultima luna am lucrat la Univ. din Bacau (iar cativa studenti si-au incercat si ei puterile cu tema aceasta) la constructia unui compilator modular in Haskell. Dispunem deja de un demo. functional al acestuia, desi o serie de module inca nu sunt gata.

2010 feb 4 Dupa o serie de explicatii amanuntite s-a ajuns la scoaterea serverului de "paste" incriminat din DNS-ul universitar. Cel putin asa credem ca s-a procedat si ca urmare studentii nu mai pot exporta din Universitate, din laboratoare, programele scrise in Haskell . Multumiri administratiei internet pentru promptitudinea interventiei.

2010 feb 1-3 Reducerea semnificativa (la jumate) a numarului de cursuri si de laboratoare a dus la reducerea drastica a notelor studentilor. Nu mai avem o promovabilitate integrala la examenul de Programare Functionala in Haskell.

2010 ian 19 Incarcarea de cod proprietar in serverele de "Paste" fara acordul scris al proprietarului codului (intr-un caz concret editorul) duce la excluderea studentului din examen, sau la excluderea acesului sau la calculator si proba practica in cursul examenului. Am aplicat deja aceasta sanctiune la Univ. din Bacau.


2010 ian 18. Am completat pagina despre OpenGl in Haskell. Am testat exemplele RedBook transcrise in Haskell pe Ubuntu 9.10 Linux, dupa ce bineinteles am instalat ghc si tot ce trebuia pentru a lucra cu OpenGL, GLU,GLUT, FreeGlut si suportul pentru DRI. Vizitati: Ro/Haskell/OpenGL.


2010 ian 17. Am adaugat o pagina de unde puteti descarca o documentatie celebra despre Haskell. O gasiti la: http://www.haskell.org/haskellwiki/Haskell_98_Language_and_Libraries_The_Revised_Report


2010 ian 16. Am adaugat o pagina cu inttrebari si raspunsuri depre vectori in Haskell. O gasiti la indexul Intrebarile incepatorului la litera V. Sub titlul Vectorii.


2010 ian 15. Contorul de accese la pagina principala a proiectului Rodin a depasit cifra rotunda de 6000.


2010 ian 11. Undeva intre 12 dec 2009 si 11 ian 2010 contorul de accese la pagina principala a depasit cifra rotunda de 25000.


working...