Personal tools

ADFA

From HaskellWiki

Revision as of 10:49, 26 May 2010 by Ha$kell (Talk | contribs)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search


Contents

1 . Ce sunt ADFA ?

Automatele finite deterministe adaptive sunt niste sisteme formate din matrice de multimi care se pot: a) antrena prin prezentarea de atomi lexicali b) exploata punandu-le sa recunoasca atomi lexicali similari cu cei cu care s-au antrenat, sau mai complexi dar care pastreaza aceleasi succesiuni de clase de caractere (cifre,litere, spatii etc). Sunt o interesanta contribu]ie intr-un domeniu - teoria automatelor - considerat inchis de circa 30 de ani.


2 . Aplicatiile ADFA

Sunt variate. Initial ADFA-urile au fost concepute de Dan Popa de la Univ. din Bacau (actualmente "Univ.Vasile Alecsandri" din Bacau) pentru a inlocui faza de proiectare a analizoarelor lexicale ale compilatoarelor cu o faza de antrenare a unor sisteme adaptabile/adaptive. Experimentul a reusit si au fost publicate o serie de lucrari:


3 . Bibliografie

1.Popa Dan; Adaptable Tokenizer for Programming Languages , Simpozionul International al Tinerilor Cercetatori, ASEM, Chisinau 2004, pg 55-57, ISBN 9975-75-239-x <DOWNLOAD> Draft despre Adaptive Automata Old file, check it, it may include old viruses !?!


2.Popa Dan ; Adaptive DFA based on array of sets, Studii si Cercetari Ştiinţifice, Seria Matematica, Nr 15 (2005) p 113-121, ISSN 1224 - 2519. Download a rebuilt .pdf file.


4 . Prezentari

.... Automate adaptive reimplementate in Haskell: ....


Pagina dedicata automatelor adaptive.