Anecdote si afirmatii hazlii

From HaskellWiki
Revision as of 18:15, 28 May 2007 by Ha$kell (talk | contribs)

Jump to: navigation, search

Haskell este "de peste 10 ori mai productiv ca alte limbaje."
Motivul glumei: unele programe in Haskell sunt intr-adevar mai scurte decat omoloagele lor din alte limbaje dar aceasta regula nu este generala. Este greu de facut un studiu si de afirmat riguros acest lucru. Daca doriti sa scrieti programe lungi in Haskell puteti foarte bine sa folositi "copy and paste" in locul unui transfer de operatori ca parametri de functie si veti obtine programe Haskell monstruoase, mult mai lungi ! Sa nu faceti asa ceva ! Originea glumei: Chiar site-ul www.haskell.org - versiunea dinainte de octombrie 2005.


Unde gasiti informatii despre Haskell ? Pai pe www.haskell.com :))) Si unde gasiti lectii de limba chineza ? Tot acolo ! :))
Motivul glumei: Pe unele site-uri a aparut gresit homepage-ul limbajului Haskell.


Probabil principalul motiv pentru care utilizam programele functionale este ca (text exclus pentru a realiza umorul) ... ... algoritmii in Haskell se scriu foarte asemanator cu descrierea lor in limbaj natural.
Motivul glumei: Notatiile functionale din Haskell seamana cu limbajul natural al unui matematician.

Haskell a fost folosit cu succes in mediul medical pentru reproiectarea softului aparaturii din spitalul ... aici urmeaza numele unui celebru spital ... ceea ce a dus la salvarea a zeci (sau dupa caz alt numar) de vieti omenesti.
Originea glumei: A aparut intr-o editie a unui cunoscut articol despre "The History of Haskell".

<= Inapoi la inceputul paginii principale Ro/Haskell