Difference between revisions of "Capitole de manual"

From HaskellWiki
Jump to navigation Jump to search
 
Line 1: Line 1:
  +
Cum sa descarcati: Dati un click-dreapta pe link si alegeti: Save Link As (Indicatia e pentru utilizatorii de Mozilla Firefox)
*[http://www.haskell.org/haskellwiki/images/9/97/De_ce_Haskell.pdf De_ce_Haskell.pdf (application/pdf)] Capitolul introductiv.
 
   
 
* [http://www.haskell.org/haskellwiki/images/9/97/De_ce_Haskell.pdf De_ce_Haskell.pdf (application/pdf)] Capitolul introductiv.
*[http://www.haskell.org/haskellwiki/images/8/87/Cap1-10-21.pdf Operatori din Standard Prelude ( Cap1-10-21.pdf 264KB, MIME type: application/pdf)] Despre operatorii din Haskell, asa cum sunt prezentati in Standard Prelude. Da raspuns la primele intrebari despre operatori pe care si le-ar pune cineva care studiaza prima oara limbajul Haskell. Oarecum in faza de draft. Cunoscatorii vor remarca lipsa unor elemente despre subiect, cum ar fi prezentarea claselor de tipuri pe care sunt definiti operatorii: Num, Fractional etc dar vor recunoaste ca n-ar fi indiocat sa incepem un manual de Haskell cu o lectie despre clasele de tipuri. :)) In practica puteti afla tipul operatorilor tastand o comanda "t" la promptul "doua puncte" al interpretorului Hugs urmata de operatorul pus in paranteza.
 
  +
 
* [http://www.haskell.org/haskellwiki/images/8/87/Cap1-10-21.pdf Operatori din Standard Prelude ( Cap1-10-21.pdf 264KB, MIME type: application/pdf)] Despre operatorii din Haskell, asa cum sunt prezentati in Standard Prelude. Da raspuns la primele intrebari despre operatori pe care si le-ar pune cineva care studiaza prima oara limbajul Haskell. Oarecum in faza de draft. Cunoscatorii vor remarca lipsa unor elemente despre subiect, cum ar fi prezentarea claselor de tipuri pe care sunt definiti operatorii: Num, Fractional etc dar vor recunoaste ca n-ar fi indiocat sa incepem un manual de Haskell cu o lectie despre clasele de tipuri. :)) In practica puteti afla tipul operatorilor tastand o comanda "t" la promptul "doua puncte" al interpretorului Hugs urmata de operatorul pus in paranteza.
   
 
* Cum sa rulati exemplele folosind interpretorul Hugs - in pregatire
 
* Cum sa rulati exemplele folosind interpretorul Hugs - in pregatire
   
*[http://www.haskell.org/haskellwiki/images/9/9b/Transcrierea_semanticii_in_do_notatie.pdf Transcrierea_semanticii_in_do_notatie.pdf (application/pdf)] Explicatii despre do notatia din Haskell si necesitatea indeplinirii legilor monadei intr-un capitol despre avantajele folosirii Haskellului la realizarea implementarii limbajelor.
+
* [http://www.haskell.org/haskellwiki/images/9/9b/Transcrierea_semanticii_in_do_notatie.pdf Transcrierea_semanticii_in_do_notatie.pdf (application/pdf)] Explicatii despre do notatia din Haskell si necesitatea indeplinirii legilor monadei intr-un capitol despre avantajele folosirii Haskellului la realizarea implementarii limbajelor.
   
 
(Dan Popa, Universitatea Bacau, versiuni aflate in lucru sau partial definitivate in nov 2006.)
 
(Dan Popa, Universitatea Bacau, versiuni aflate in lucru sau partial definitivate in nov 2006.)

Revision as of 07:28, 18 December 2006

Cum sa descarcati: Dati un click-dreapta pe link si alegeti: Save Link As (Indicatia e pentru utilizatorii de Mozilla Firefox)

  • Operatori din Standard Prelude ( Cap1-10-21.pdf 264KB, MIME type: application/pdf) Despre operatorii din Haskell, asa cum sunt prezentati in Standard Prelude. Da raspuns la primele intrebari despre operatori pe care si le-ar pune cineva care studiaza prima oara limbajul Haskell. Oarecum in faza de draft. Cunoscatorii vor remarca lipsa unor elemente despre subiect, cum ar fi prezentarea claselor de tipuri pe care sunt definiti operatorii: Num, Fractional etc dar vor recunoaste ca n-ar fi indiocat sa incepem un manual de Haskell cu o lectie despre clasele de tipuri. :)) In practica puteti afla tipul operatorilor tastand o comanda "t" la promptul "doua puncte" al interpretorului Hugs urmata de operatorul pus in paranteza.
  • Cum sa rulati exemplele folosind interpretorul Hugs - in pregatire

(Dan Popa, Universitatea Bacau, versiuni aflate in lucru sau partial definitivate in nov 2006.)