Difference between revisions of "Capitole de manual"

From HaskellWiki
Jump to navigation Jump to search
Line 1: Line 1:
  +
[[Image:Haskelllogo-small.jpg|center|Haskell - Un limbaj functional pur]]
Cum sa descarcati: Dati un click-dreapta pe link si alegeti: Save Link As (Indicatia e pentru utilizatorii de Mozilla Firefox)
 
  +
 
Contactul cu un limbaj de programare nou naste intrebari, mai ales cand este vorba de un limbaj atat de inovator. Urmatoarele capitole de manual va sunt oferite. Cum sa le descarcati ? Dati un click-dreapta pe link si alegeti: Save Link As (Indicatia este pentru utilizatorii de Mozilla Firefox)
  +
  +
__NOTOC__
  +
<center>
  +
{| border=0 cellspacing=5 cellpadding=15
  +
| valign=top bgcolor=#F0F0F0 style="text-align:left" |
  +
== Capitole de manual despre Haskell si Hugs ==
  +
   
 
* [http://www.haskell.org/haskellwiki/images/9/97/De_ce_Haskell.pdf De_ce_Haskell.pdf (application/pdf)] Capitolul introductiv.
 
* [http://www.haskell.org/haskellwiki/images/9/97/De_ce_Haskell.pdf De_ce_Haskell.pdf (application/pdf)] Capitolul introductiv.

Revision as of 07:34, 18 December 2006

Haskell - Un limbaj functional pur

Contactul cu un limbaj de programare nou naste intrebari, mai ales cand este vorba de un limbaj atat de inovator. Urmatoarele capitole de manual va sunt oferite. Cum sa le descarcati ? Dati un click-dreapta pe link si alegeti: Save Link As (Indicatia este pentru utilizatorii de Mozilla Firefox)


Capitole de manual despre Haskell si Hugs

  • Operatori din Standard Prelude ( Cap1-10-21.pdf 264KB, MIME type: application/pdf) Despre operatorii din Haskell, asa cum sunt prezentati in Standard Prelude. Da raspuns la primele intrebari despre operatori pe care si le-ar pune cineva care studiaza prima oara limbajul Haskell. Oarecum in faza de draft. Cunoscatorii vor remarca lipsa unor elemente despre subiect, cum ar fi prezentarea claselor de tipuri pe care sunt definiti operatorii: Num, Fractional etc dar vor recunoaste ca n-ar fi indiocat sa incepem un manual de Haskell cu o lectie despre clasele de tipuri. :)) In practica puteti afla tipul operatorilor tastand o comanda "t" la promptul "doua puncte" al interpretorului Hugs urmata de operatorul pus in paranteza.
  • Cum sa rulati exemplele folosind interpretorul Hugs - in pregatire

(Dan Popa, Universitatea Bacau, versiuni aflate in lucru sau partial definitivate in nov 2006.)