Carti publicate in limba romana

From HaskellWiki
Revision as of 19:08, 12 October 2008 by Ha$kell (talk | contribs) () removed - minor edit)

Jump to: navigation, search
Haskell - Un limbaj functional pur

Haskell este limbajul indicat pentru programare functionala. E un succesor al LISP-ului, Scheme-ului si ML-ului !!!
Ca si ele permite si programarea in stil imperativ dar spre deosebire de ele este puternic tipizat. Haskell este cel mai productiv limbaj functional ! Este limbajul folosit de de autorii limbajului Perl 6 si ales de echipa Linspire.
V-am starnit curiozitatea ? Avem si o pagina cuprinzand Intrebarile incepatorului


Cautati carti despre Haskell in limba romana ? Sau doriti sa consultati biblioteca on-line a autorilor din grupul Ro/Haskell ? Cititi aceasta pagina sau pagina Capitole de manual de unde puteti face Download de pdf.-uri.


. Programare functionala - O introducere utilizand limbajul Haskell

de Mihai Gontineac (Stire din 16.feb.2007)
Haskell-Gontineac-coperta-mica.jpg
Cartea contine un capitol despre lambda calcul, o consistenta traducere a listei functiilor din Standard Prelude (...compiling Standard Prelude) o serie de exemple traditionale de programe cu operatii de I/O (pe care le-am regasit si pe un site chinezesc dar e minunat ca le putem gasi si intr-o carte in limba romana).Alte exemple clasice rotunjesc setul. In final exista un grup consistent de pagini de programare imperativa in Haskell realizate de studentii domnului M. Gontineac care amintesc de programele in Pascal. Inspirata a fost ideea autorului de a preciza ca acele exemple pot contine greseli. Cartea domnului conf. M.Gontineac are o descriere mai amanuntita publicata aici. Programare Functionala - O introducere utilizand limbajul Haskell

Download pdf disponibil la adresa de aici.

Cartea a fost lansata in format tiparit de catre Ed. Al.Myller Iasi.

. Introducere in Haskell 98 prin exemple

La 31 ianuarie 2007 a aparut primul manual romanesc de Haskell "Introducere in Haskell 98 prin exemple". Volumul de Dan Popa anuntat de revista MyLinux in numarul 47 / 2005 (numarul a ajuns pe piata in ianuarie 2006) este acum publicat si disponibil la Editura Edusoft (230 pg softcover). Aici este prezentat pe site-ul editurii EduSoft. ISBN 978-973-8934-48-1 Atentie: atunci cand citati cartea va rugam sa luati ISBN-ul de pe pagina a patra.
Cartea-lui-Dan-Popa-coperta-1.png
Volumul isi propune sa-i conduca pe doritorii de a invata Haskell din exemplu in exemplu, de la cea mai simpla functie pina la scrierea unui interpretor. Principiile parsing-ului modular sunt si ele prezentate, impreuna cu exemple si un studiu de caz.Cartea se adreseaza persoanelor care se ocupa de limbaje functionale, practica constructiei interpretoarelor si compilatoarelor si celor interesati de limbaje formale si analiza sintactica. Exista de asemenea pagini dedicate folosirii do-notatiei la implementarea semanticilor. Cartea se adreseaza studentilor de la cursurile de limbaje formale si/sau compilatoare din centrele universitare: Bacau, Iasi. (Daca mai stiti si alte centre unde se studiaza Haskell rog sa mi le aduceti la cunostinta pentru a le adauga pe site.) Deoarece au existat mici erori de tipar publicam aici Erata cartii "Introducere in Haskell 98 prin exemple".

Download pdf de pe pagina cu Capitole de manual

Cartea a fost lansata in format tiparit de catre Ed. EduSoft Bacau.


Pagina indexata la indexul Categories:Ro


<= Inapoi la inceputul paginii principale Ro/Haskell.

<- Inapoi la Intrebarile incepatorului Ro/Haskell.