Difference between revisions of "Cum se impaca ordinea secventiala cu atribuirea ?"

From HaskellWiki
Jump to: navigation, search
(New page: Teoria spune ca se impaca, si , ca dovada, in do-notatia care seamana cu programarea imperativa avem ceva oarecum similar cu atribuirile desi se numesc Generatori. <haskell> import D...)
 
 
(One intermediate revision by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
 +
[[Image:Haskelllogo-small-flag-RO-8.jpg|center|Haskell - Un limbaj functional pur]]
 +
 +
<center>
 +
Contactul cu un limbaj de programare nou naste intrebari, mai ales cand este vorba  de un limbaj atat de inovator. Cea mai buna cale de a va familiariza cu Haskell este sa conversati cu un interpretor, cum este Hugs. Sau sa folositi GHC si sa conversati cu GHCi (GHC Interactiv).
 +
 +
</center>
 +
__NOTOC__
 +
<center>
 +
{| border=0 cellspacing=5 cellpadding=15
 +
| valign=top bgcolor=#F0F0F0 style="text-align:left" |
 +
[[Category:Ro]]
 +
 
Teoria spune ca se impaca, si , ca dovada, in do-notatia care seamana cu programarea imperativa avem ceva oarecum similar cu atribuirile desi se numesc [[Generatori]].
 
Teoria spune ca se impaca, si , ca dovada, in do-notatia care seamana cu programarea imperativa avem ceva oarecum similar cu atribuirile desi se numesc [[Generatori]].
  

Latest revision as of 21:00, 16 July 2011

Haskell - Un limbaj functional pur

Contactul cu un limbaj de programare nou naste intrebari, mai ales cand este vorba de un limbaj atat de inovator. Cea mai buna cale de a va familiariza cu Haskell este sa conversati cu un interpretor, cum este Hugs. Sau sa folositi GHC si sa conversati cu GHCi (GHC Interactiv).

Teoria spune ca se impaca, si , ca dovada, in do-notatia care seamana cu programarea imperativa avem ceva oarecum similar cu atribuirile desi se numesc Generatori.

import Data.Char 

main = do { c <- getChar ;
      b <- val (ord c) ;
      a <- val 1 ;
      print (a+b);
      return 0 }
    where val = return