Personal tools

Gentle

From HaskellWiki

(Difference between revisions)
Jump to: navigation, search
 
m (Gentle Introduction special page)
Line 2: Line 2:
 
[[Category:Ro]]  
 
[[Category:Ro]]  
 
----
 
----
Gentle - Porecla data unui volum celebru ”A Gentle introduction in Haskell”.
+
Gentle - Numele prescurtat dat unui volum celebru ”A Gentle introduction in Haskell”.
 +
 
 +
==. Versiuni si materiale in Engleza (en) ==
 +
 
 +
* [http://haskell.org/tutorial/haskell-98-tutorial.pdf "A Gentle Introduction to Haskell ] O lucrare celebra scrisa de o echipa absolut remarcabila. Daca nume ca Los Alamos Lab. si Yale Univ. va spun ceva :) Este atat de cunoscuta incat i se spune doar "Gentle". <br> Daca stiti limba franceza mai bine decat limba engleza descarcati versiunea de [http://www.haskell.org/sitewiki/images/5/5e/GentleFR.pdf aici] produs al unei echipe din grupul Fr/Haskell, document  pe care l-am pus in format [http://www.haskell.org/sitewiki/images/5/5e/GentleFR.pdf pdf]  dupa o ultima corectura. <br> Daca doriti sa contribuiti la traducerea ei in limba romana mergeti la pagina principala Ro/Haskell apoi la cea cu Traduceri si Voluntariat.
 +
'''NOU !!!''' Exista o serie de exemple in suplimentul on-line al cartii Gentle.
 +
[[http://www.haskell.org/sitewiki/images/5/5d/A_gentle_introduction_to_Haskell98_-_Code.pdf - <Download> ]] dar enunturile-s in engleza. L-am pus in 2005 in format PDF.
 +
 
 +
==. Versiuni si materiale in Franceza (fr) ==
 +
 
 +
11-23 mai 2007:  La traduction de <i>A Gentle Introduction to Haskell</i> a été relue, corrigée et mise en [[Image:GentleFR.pdf|PDF]] par Dan V. Popa (traduction originale par Nicolas Vallée - L'equipe Fr/Haskell. )
 +
 
 +
----
 
Pagina va fi dezvoltata....candva. Pina atunci cititi din  [[Gentle]]  la [[Biblioteca]] .
 
Pagina va fi dezvoltata....candva. Pina atunci cititi din  [[Gentle]]  la [[Biblioteca]] .
 
----
 
----

Revision as of 03:25, 12 December 2008

Haskell - Un limbaj functional pur - Monade

Gentle - Numele prescurtat dat unui volum celebru ”A Gentle introduction in Haskell”.

1 . Versiuni si materiale in Engleza (en)

  • "A Gentle Introduction to Haskell O lucrare celebra scrisa de o echipa absolut remarcabila. Daca nume ca Los Alamos Lab. si Yale Univ. va spun ceva :) Este atat de cunoscuta incat i se spune doar "Gentle".
    Daca stiti limba franceza mai bine decat limba engleza descarcati versiunea de aici produs al unei echipe din grupul Fr/Haskell, document pe care l-am pus in format pdf dupa o ultima corectura.
    Daca doriti sa contribuiti la traducerea ei in limba romana mergeti la pagina principala Ro/Haskell apoi la cea cu Traduceri si Voluntariat.

NOU !!! Exista o serie de exemple in suplimentul on-line al cartii Gentle. [- <Download> ] dar enunturile-s in engleza. L-am pus in 2005 in format PDF.

2 . Versiuni si materiale in Franceza (fr)

11-23 mai 2007: La traduction de A Gentle Introduction to Haskell a été relue, corrigée et mise en File:GentleFR.pdf par Dan V. Popa (traduction originale par Nicolas Vallée - L'equipe Fr/Haskell. )


Pagina va fi dezvoltata....candva. Pina atunci cititi din Gentle la Biblioteca .