Personal tools

Gentle

From HaskellWiki

(Difference between revisions)
Jump to: navigation, search
m
Line 13: Line 13:
  
 
11-23 mai 2007:  La traduction de <i>A Gentle Introduction to Haskell</i> a été relue, corrigée et mise en  [[http://www.haskell.org/wikiupload/5/5e/GentleFR.pdf]]  PDF par Dan V. Popa (traduction originale par Nicolas Vallée - L'equipe Fr/Haskell. )
 
11-23 mai 2007:  La traduction de <i>A Gentle Introduction to Haskell</i> a été relue, corrigée et mise en  [[http://www.haskell.org/wikiupload/5/5e/GentleFR.pdf]]  PDF par Dan V. Popa (traduction originale par Nicolas Vallée - L'equipe Fr/Haskell. )
 +
 +
==. Versiuni si materiale pe romaneste (ro) ==
 +
 +
oct-2010 - ian 2011:  Am incercat impreuna cu voluntari de la Univ. Vasile Alecsandri din Bacau sa facem o traducere a cartii Gentle, fara sa incarcam prea mult pe niciunul dintre acestia. Rezultatele: partiale. Avem totusi aproape 50 de pagini care asteapta sa intre la corectura, Dat ffind ca la Iasi a inceput un nou semestru de studiu a limbajului Haskell va oferim un draft din primele 10 pagini, asa cum este el accum pe masa de lucru , partial corectat, dar fara diacritice.
 +
 +
Ultimul minut: din motive tehnice necunoscute .pdf-ul nu poate fu upload-at . :(
 +
 +
Fatal error: Call to a member function toHtml() on a non-object in /usr/share/mediawiki/includes/ImagePage.php on line 304
 +
  
 
----
 
----

Revision as of 17:17, 13 March 2011

Haskell - Un limbaj functional pur - Monade

Gentle - Numele prescurtat dat unui volum celebru ”A Gentle introduction in Haskell”.

1 . Versiuni si materiale in Engleza (en)

  • "A Gentle Introduction to Haskell O lucrare celebra scrisa de o echipa absolut remarcabila. Daca nume ca Los Alamos Lab. si Yale Univ. va spun ceva :) Este atat de cunoscuta incat i se spune doar "Gentle".
    Daca stiti limba franceza mai bine decat limba engleza descarcati versiunea de [[1]] aici, produs al unei echipe din grupul Fr/Haskell, document pe care l-am pus in format [[2]] PDF dupa o ultima corectura.
    Daca doriti sa contribuiti la traducerea ei in limba romana mergeti la pagina principala Ro/Haskell apoi la cea cu Traduceri si Voluntariat.

NOU !!! Exista o serie de exemple in suplimentul on-line al cartii Gentle.

[[3]] <- <Download>  dar enunturile-s in engleza. L-am pus in 2005 in format PDF. 

2 . Versiuni si materiale in Franceza (fr)

11-23 mai 2007: La traduction de A Gentle Introduction to Haskell a été relue, corrigée et mise en [[4]] PDF par Dan V. Popa (traduction originale par Nicolas Vallée - L'equipe Fr/Haskell. )

3 . Versiuni si materiale pe romaneste (ro)

oct-2010 - ian 2011: Am incercat impreuna cu voluntari de la Univ. Vasile Alecsandri din Bacau sa facem o traducere a cartii Gentle, fara sa incarcam prea mult pe niciunul dintre acestia. Rezultatele: partiale. Avem totusi aproape 50 de pagini care asteapta sa intre la corectura, Dat ffind ca la Iasi a inceput un nou semestru de studiu a limbajului Haskell va oferim un draft din primele 10 pagini, asa cum este el accum pe masa de lucru , partial corectat, dar fara diacritice.

Ultimul minut: din motive tehnice necunoscute .pdf-ul nu poate fu upload-at . :(

Fatal error: Call to a member function toHtml() on a non-object in /usr/share/mediawiki/includes/ImagePage.php on line 304Pagina va fi dezvoltata....candva. Pina atunci cititi din Gentle la Biblioteca .


Banim7.gif

Haskell ruleaza si sub Linux si sub Win-dos ! Fiti mai destepti si luati un computer cu Sistem de operare Linux (Aceasta este o parodie a bannerului unei campanii publicitare, in spiritul dreptului la replica si al libertatii opiniei.)