Gentle

From HaskellWiki
Revision as of 08:21, 17 February 2015 by Ha$kell (talk | contribs) (→‎. Materiale draft)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search
Haskell - Ro/Haskell - Un proiect al Univ. "Vasile Alecsandri" din Bacau, Romania

Gentle - Numele prescurtat dat unui volum celebru ”A Gentle introduction to Haskell 98” semnat de Paul Hudak, John Peterson, Joseph H. Fasel, care a aparut in aceasta toamna (2011)in traducere la [Ed.MatrixRom] .

Coperta traducerii in limba romana, oferita prin Ed.MatrixRom. Cartea e planificata sa apara la inceputul anului academic 2011-2012

. Versiuni si materiale in Engleza (en)

  • "A Gentle Introduction to Haskell O lucrare celebra scrisa de o echipa absolut remarcabila. Daca nume ca Los Alamos Lab. si Yale Univ. va spun ceva :) Este atat de cunoscuta incat i se spune doar "Gentle".
    Daca stiti limba franceza mai bine decat limba engleza descarcati versiunea de [[1]] aici, produs al unei echipe din grupul Fr/Haskell, document pe care l-am pus in format [[2]] PDF dupa o ultima corectura.
    Daca doriti sa contribuiti la traducerea ei in limba romana mergeti la pagina principala Ro/Haskell apoi la cea cu Traduceri si Voluntariat.

NOU !!! Exista o serie de exemple in suplimentul on-line al cartii Gentle.

[[3]] <- <Download>  dar enunturile-s in engleza. L-am pus in 2005 in format PDF. 

. Versiuni si materiale in Franceza (fr)

11-23 mai 2007: La traduction de A Gentle Introduction to Haskell a été relue, corrigée et mise en [[4]] PDF par Dan V. Popa (traduction originale par Nicolas Vallée - L'equipe Fr/Haskell. )

. Versiuni si materiale pe romaneste (ro)

iulie 2011: Traducerie in limba romana, va fi din aceasta toamna oferita prin Ed.MatrixRom.

oct-2010 - ian 2011: Am incercat impreuna cu voluntari de la Univ. Vasile Alecsandri din Bacau sa facem o traducere a cartii Gentle, fara sa incarcam prea mult pe niciunul dintre acestia. Rezultatele: partiale.

Gentle, draft, pg 1-19 Revazute in week-end-ul 2-3 Aprilie 2011.

Gentle, draft, pg 24-25 Revazute in week-end-ul 2-3 Aprilie 2011.

Gentle, draft, pg 36-39

Gentle, draft, pg 44-45

Gentle, draft, pg 51-52

Adresez pe aceasta cale multumiri intregii echipe de voluntari dintre care ma bucur sa-i numesc pe: Silviu Pana, Sames Loredana, Berlodean Elena, Marius Ailincai, Halanga Victoria, Budau Mihai, Motan Catalin, Rau Catalina, Alexandru Maxinas, Pavelescu Alexandru, Slabu Lavinia. Din echipa de voluntari au facut parte, de asemenea Damian Constantin Sebastian, Obreja Sergiu, Visniuc George Viorel, Bogdan Sucheana, Mihai Chiriac. La descretirea fruntilor echipei a contribuit accidental studentul P. V. a carui contributie realizata cu un translator automat a fost atat de amuzanta incat a meritat o pagina web speciala.

. Materiale draft

Versiuni mai vechi, in diverse stadii de lucru, ale unor pagini din Gentle... Gentle, draft, pg 1-12 , 1 Aprile 2011

Gentle, draft, pg 15-16 draftEdu.gif


Pagina va fi dezvoltata....candva. P

3 April 2011. This page has been accessed 3,090 times.

3 Jun 2011. This page has been accessed 4,528 times.


Banim7.gif

Haskell ruleaza si sub Linux si sub Win-dos ! Fiti mai destepti si luati un computer cu Sistem de operare Linux (Aceasta este o parodie a bannerului unei campanii publicitare, in spiritul dreptului la replica si al libertatii opiniei.)