Stiri Ro/Haskell-2007

From HaskellWiki
Revision as of 14:38, 18 February 2015 by Ha$kell (talk | contribs) (. Stiri 2007 - inclusiv imprumuturi de carte)
Jump to: navigation, search

. Stiri 2007 - inclusiv imprumuturi de carte

8 iunie 2007 S-a primit de la domnul conf M. Gontineac stirea despre continuarea unor cercetari de algebra superioara cu aplicatii in Haskell. Vom reveni, probabil, cu detalii.

Pe 18.02.2007 s-a sustinut la Universitatea Bacau examenul la disciplina Limbaje Formale si Automate. Doua din cele 4 subiecte de pe fiecare bilet s-au referit la Haskell. Toti studentii care s-au prezentat la examen au trecut cu succes examenul.

Bacau: Martie 2007: S-au propus primele teme de licenta (de la Bacau) avand ca limbaj de lucru limbajul Haskell.

Mai 2007: Edusoft a epuizat primul tiraj din "Introducere in Haskell 98 prin exemple" si a anuntat (afirma cititorii) un nou tiraj. Pretul a scazut. Profitati de oferta. Vedeti si Capitole de manual.

Mai 2007: Luna de intensa activitate in domeniile programarii functionale si limbajului Haskell la Iasi. Studentii de la Univ Iasi, facultatile de matematica si informatica, indrumati de prof. Grigoras resp conf. Gontineac se pregatesc de examene, lucreaza la proiecte, studiaza, intreaba, scriu e-mail-uri. O atmosfera plina de dinamism.

Prof Grigoras Gheorghe a postat in cursul acestui semestru (sem.al II-lea din 2007) pe site-ul cursului domniei sale slide-uri de curs de Programare Functionala in care se foloseste Haskell. Ar trebui sa fie disponibile aici. Link extern! Format PDF. Numarul lor este in crestere, primele zece,unsprezece ... sunt deja disponibile (din 14 planificate).
Un palindrom record, pentru cei ce testeaza codul din cursul 10 este: "Draga Lelica va leaga Ela vacile la gard!" Multumiri lui Ioanid Rosu pentru acest exemplu de palindrom.

Interesanta si utila pentru incepatori este si prezentarea facuta de Marian Radu, pentru uzul studentilor. Ar trebui sa fie aici. Link extern! Cam vagi informatiile despre monade.


Puteti gasi in curand "Introducere in Haskell 98 prin exemple" si la Biblioteca Facultatii de Informatica / Matematica din Iasi. Intrarea cartii in catalogul online al Bibliotecii este planificata in jurul datei de 2-3 iunie 2007. Donatia de facto s-a facut pe 26 mai 2007.

Puteti gasi Introducere in Haskell 98 prin exemple" si la Biblioteca Seminarului Matematic Al. Myller din Iasi.

Puteti gasi "Introducere in Haskell 98 prin exemple" si la Bacau la Biblioteca Judeteana Bacau din parcul Cancicov. (in locul fostului stadion din parc).

CEFP 2007: Cluj-Napoca/Romania; intre 23-30 iunie 2007. CEFP 2007 Homepage aici.<= Inapoi la pagina principala Ro/Haskell