Din ce cauze devii restantier ?

From HaskellWiki
Jump to: navigation, search
Haskell - Restantieri


. Din ce cauze devii restantier ? (episodul I)

In urma examinarii situatiilor restantierilor care au dat examene (la vreo 5-6 materii) in sesiunea precedenta am gasit urmatoarele cauze pe care insist sa le evitati:

1) Absenta totala de la cursuri a unor studenti. Un student care nu vine deloc la cursuri si nici nu studiaza materia din resurse on-line sau cursuri imprumutate are sanse foarte mici sa treaca examenul.

2) Absenta totala la laboratoare in conditiile in care laboratoarele sunt ore cu prezenta obligatorie si nici nu v-ati facut proiectul/lucrarile de laborator acasa (invatamant la distanta).

3) Venitul la laboratoare ca la film. Pentru laboratoare va rog sa recititi materia laboratorului anterior inainte de a participa la noul laborator. In doua saptamani mai ales, se poate uita, si avem unele laboratoare (din motive de naveta a cadrelor didactice) din doua in doua saptamani.

4) Proiecte nefinalizate. Daca ai avut un singur proiect major la o materie, codul lui de baza exista intr-o carte si l-ai predat pe jumatate copiindu-l la intamplare dintr-un laborator ai toate sansele la o nota mica. Sau la a ajunge in fata Decanului asa cum se procedeaza in tarile europene pentru "academic dishonestity".

5) Necunoasterea si necautarea resurselor online puse la dispozitie de profesor. In conditiile in care restantierul intreaba la un an dupa semestrul de cursuri, cu o zi inainte de reexaminare care este adresa site-ului cu materiale de studiat credeti ca va trece examenul de a doua zi ?

Dacă nu v-aţi pregătit din timp e cam greu în ultima zi.

6) Impresia unor studenti ca au venit la facultate sa invete doar un singur limbaj de programare. Pentru aceasta urmati un liceu bun de informatica, nu e nevoie sa faceti o facultate.

7) Dezordini de origine organizatorica (pe care le-am comunicat persoanei responsabile). Informati-va periodic daca au avut loc schimbari, daca s-a schimbat cadrul didactic, orarul, sala de laborator sau s-a extins bibliografia.

8) Studentii nu cunosc faptul ca au dreptul la consultatii, nici conditiile in care se poate exercita acest drept de catre grupa de studenti. Intrebati indrumatorul de an sau secretariatul sau cel mai bine luati legatura cu profesorul titular de curs.

9) Notele sunt de la 1 la 10 nu de la 7 la 10 cum sunt cele din anumite documente. Nu plecati apriori de la ideea ca veti lua minim 7 daca va platiti taxele la zi.

. Din ce cauze devii restantier ? (episodul al II-lea)

Nestiinte care fac imposibila promovarea unui examen la o disciplina de programare sau teoria programarii.

Retineti: Lipsa unor cunostinte fundamentale discrediteaza studentul cu atat mai mult cu cat este vorba de mai multe asemenea cunostinte.

1. Definitia si/sau descrierea materiei. Daca nu puteti spune ce este obiectul studiului dumneavoastra...cum se numeste materia sau despre ce este...

1' Varianta: Necunoasterea felului cum se scrie numele limbajului de programare studiat.

2. Neputinta de a scrie cel mai simplu program in limbajul de programare studiat (programul Main/main - minimal, de 3-5 randuri).

3. Necunoasterea unor notiuni fundamentale: asociativitate, echivalenta, clasa...

4. Necunoasterea operatiilor/operatorilor din limbaj...sau a unora dintre ei.

5. Necunoasterea unei teorii care a fost obiect de studiu la doua cursuri. (De exemplu introducerea in Lambda calcul se face si la Inteligenta artificiala si la Programare functionala.)

6. Imposibilitatea de a scrie solutia unui exercitiu care se exprima cu mai putin de 5 cuvinte/expresii si incape pe o jumatate de rand.

7. Necunoasterea numelui acelei biblioteci a limbajului care s-a folosit la scrierea exemplelor. Este o chestiune "mai grea" intr-adevar. ;)

8. Transcrierea gresita a numelor multimilor / tipurilor / claselor. (Ex: Daca scrieti de exemplu: Rele in loc de Real... sau Word in loc de Ord)

9. Nestinta de a scrie cu minuscule sau majuscule intr-un limbaj care tine cont de aceasta.

10. Nestiinta de a scrie numele personalitatilor din domeniu. (Ex: Daca scrieti Hustler in loc de Haskell ...sau Boule in loc de Boole... sau altele asemenea)

In aceste conditii nu veti promova examenul indiferent cate telefoane dati la Rectorat, cate reclamatii faceti la indrumatorul de an sau cate amenintari se transmit cadrului didactic.

Acest episod al doilea a fost completat azi 30 mai 2009 cu ocazia examenului - restanta la Programare functionala la care urmatorii 7 studenti au luat note de 2 sau 3 pe merit, cu un punct din oficiu. Le dam doar initialele si le pastram lucrarile pentru o eventuala rubrica de umor on-line.

L.Gh A.P. H.A. L.C. D.R. P.C. C.A.

Reclamatiile sunt inutile.

Dat fiind ca dreptul la replica este un drept fundamental si il respect voi transcrie si cuvintele reputatului Conferentiar N.V. care a tinut sa ma ameninte si mi-a spus, printre altele, citez:

"Eu le dau 5 si numai daca isi scriu numele." (nota noastra: pe foaia de teza.)

Nu mentionez inca daca domnul conferentiar a fost nervos sau nu cand a afirmat aceste lucruri.