Ro/Haskell: Difference between revisions
m (→. Introducere) |
|||
Line 105: | Line 105: | ||
2006 | 2006 | ||
* Descarcati slide-urile lucrarii [http://www.haskell.org/wikiupload/5/54/Building_an_interpreter.pdf "Cum sa construiesti un interpretor adaptabil intr-o singura zi!" de Dan Popa], de la Universitatea Bacau care descrie pas cu pas cum se poate<br> construi un interpretor pentru un mic while-language in Haskell.Autorul a <br> folosit in experimente versiunea Hugs din distributia Mandriva Linux 10.0. <br> Lucrarea a fost prezentata la Conferinta ICMI 45. [http://www.haskell.org/wikiupload/5/54/Building_an_interpreter.pdf Slide-urile lucrarii sunt in format pdf cu titluri in engleza dar au comentariile in limba romana.] O varianta a lucrarii, tradusa in limba engleza, este [http://www.haskell.org/ | * Descarcati slide-urile lucrarii [http://www.haskell.org/wikiupload/5/54/Building_an_interpreter.pdf "Cum sa construiesti un interpretor adaptabil intr-o singura zi!" de Dan Popa], de la Universitatea Bacau care descrie pas cu pas cum se poate<br> construi un interpretor pentru un mic while-language in Haskell.Autorul a <br> folosit in experimente versiunea Hugs din distributia Mandriva Linux 10.0. <br> Lucrarea a fost prezentata la Conferinta ICMI 45. [http://www.haskell.org/wikiupload/5/54/Building_an_interpreter.pdf Slide-urile lucrarii sunt in format pdf cu titluri in engleza dar au comentariile in limba romana.] O varianta a lucrarii, tradusa in limba engleza, este [http://www.haskell.org/wikiupload/c/c6/ICMI45-paper-en.pdf acum disponibila aici.] Deoarece nu a fost inclusa in volumul oficial ICMI45 (din vina responsabilului de numar), ea va fi republicata.[http://www.haskell.org/wikiupload/c/c6/ICMI45-paper-en.pdf Download (pdf).] | ||
2007,2008 | 2007,2008 |
Revision as of 07:00, 7 November 2011
Haskell este limbajul functional succesor al LISP-ului, Scheme-ului si ML-ului !!!
Cel mai productiv limbaj functional ! Limbajul folosit de autorii limbajului Perl 6 si ales de echipa Linspire, utilizat la Inteligenta artificiala, prelucrari multimedia, Retele Petri, programare functionala in Robotica, sinteza de circuite electronice, motoare de baze de date , cercetare , productie de software "type safe",productie de limbaje (DSL-uri, cum este Limbajul Pseudocod Rodin ), proiectare automata de scheme electronice, analize statistice si financiare (bancare), grafica 3D...
V-am starnit curiozitatea ? Cititi: Intrebarile incepatorului. Am adaugat raspunsuri noi ( dec. 2009- 16 ian. 2010). Informatiile pentru studenti sunt la punctul 18, incepeti de acolo iar link-urile de DOWNLOAD in sectiunea 8. Sau la pagina despre lucrari de licenta. Celor interesati de Open GL le recomandam noua pagina Ro/Haskell/OpenGL
Nota: Pagina cursului Ro/Haskell/Fundamentele Programarii o puteti gasi si pe harta site-ului de sus sau dand click pe Ro (in josul paginii).
Cuprinsul paginii Ro/Haskell:
. Stiri Ro/HaskellPrima pagina de stiri a grupului Ro/Haskell este aici:Stiri Ro/Haskell. Vor ramane probabil doar ultimele stiri la inceputul paginii principale. Daca va intereseaza limbajul Haskell si nu activitatea comunitatii cititi paragrafele urmatoare. Vom grupa stirile pe ani, iar la nevoie chiar pe luni, in pagini separate.
Stirile din 2011: Stiri Ro/Haskell-2011
. Aventura lansarii comunitatii Ro/HaskellInceputurile folosirii limbajului Haskell in Romania numai zile usoare si simple n-au fost. Cititi Aventura lansarii comunitatii Ro/Haskell. . IntroducereUn raspuns la intrebarea "Ce este Haskell si la ce ne-a folosit si ne foloseste el ?" gasiti pe pagina Ro/Haskell/Introducere. Ultima carte introductiva aparuta: O mica introducere in Haskell 98 . Precedenta carte introductiva aparuta Introducere in Haskell 98 prin exemple. . Despre Haskell dorim sa prezentam...(Hoogle si nu numai)
deci pot fi rulate ca atare. In realitate Haskell-ul ofera o oportunitate SIMULTANA de a face cercetare, teorie, lucrari stiintifice si programe, aproape in acelasi timp. In plus, datorita puternicului sistem de inferente de tipuri Hakell-ul va fi ca un asistent care va verifica - atat cat poate - corectitudinea a ceea ce realizati. Iar Haskell-ul fiind un limbaj functional care permite scrierea de functii de nivel inalt, veti putea lucra in abstract daca doriti, ramanand totodata cu picioarele pe pamantul practicii programarii si al viitoarelor finantari. (Deoarece de platit se plateste mai des pentru proiecte concrete decat pentru teorie neaplicata.)
. Umor glume si anecdote despre Haskell
. Laboratorul de Constructie a LimbajelorAccesati laboratorul de constructie al limbajelor, locul de unde veti putea descarca limbaje de programare produse de persoane din grupul Ro/Haskell si de comunitatea Haskell in general. Laboratorul de Limbaje .Pagina in pregatire. Aici am mutat informatiile despre constructia limbajelor: Laboratorul de Limbaje. Vedeti si noua pagina: ADFA.
. Interpretoare si compilatoare disponibile - pagini in englezaExista o multime de compilatoare si interpretoare pentru Haskell si sunt disponibile gratuit: Hugs (interpretor), GHC (compilator), Hellium (mediu de instruire) si altele. O serie de distributii Linux includ interpretorul Hugs (ex: Mandrake 10.0), altele il ofera pentru download de pe site-ul distributiei (ex: PC Linux OS 9). Unele permit instalarea imediata a interpretorului sau compilatorului de Haskell (ex: Suse 9.x functioneaza cu cele doua binare din distributia Mandrake 10.0).Iar lista nu se opreste aici. Mediul de dezvoltare Kdevelopment permite si realizarea de proiecte in Haskell (are chiar sablon de proiect inclus, pregatit) dar nu uitati sa instalati compilatorul GHC. Versiuni de WinHugs sunt de asemenea disponibile pe platforma Windows. Compilatorul Haskell GHC poate, cu ajutorul unui plug-in special sa lucreze impreuna cu mediul de dezvoltare ECLIPSE ! Nici Visual Studio-ul nu e uitat, exista versiuni in care se poate lucra cu Haskell. Un instrument util lansat recent este Visual Haskell Dar din pacate se pare ca functioneaza doar cu editiile comerciale ale Visual Studio. Testele facute cu Visual Studio din kitul gratuit, distribuibil (A.R.Kit) n-au dus la nici un succes. Motivul tehnic este probabil lipsa suportului pentru plugin-uri din editia limitata a A.R.Kit. Iar Visual Haskell este vazut ca un plug-in Visual Studio. Concluzia: Cautati Eclipse a carei versiune (3.0 cel putin) avea un plugin pentru GHC. Sau folositi XEmacs ! Ori Total Edit-ul recomandat pentru proiectul [Rodin]. . Download Haskell software, gratis (Compiler & Interpreter For Free)
http://www.haskell.org/wikiupload/f/f6/Capture-Customize.png Asa puteti configura Total Edit astfel ca in meniul cu unelte sa apara o linie Run - Ctrl-F9 care sa permita compilarea sursei Haskell curente dintr-o apasare pe taste.
Iar daca va intereseaza sa descarcati software HDBC-ODBC pentru Windows incercati aceasta pagina cu instructiuni (in engleza).
. Lucrari in limba romana, cronologicAceasta sectiune n-a mai fost actualizata... Ne ajuta cineva ? 2005
2007,2008
2009,2010,2011 ... Vedeti si homepage-ul realizatorului User:Ha$kell . Carti publicate in limba romanaCautati carti despre Haskell in limba romana ? Sau doriti sa consultati biblioteca on-line a autorilor din grupul Ro/Haskell ? Dati un click pe: Carti publicate in limba romana sau pe Capitole de manual. In cursul lunii octombrie 2008 a aparut Practica interpretarii monadice . . Carti in pregatire in limba romana
Gasiti in sectiunea Capitole de manual a site-ului parti din DRAFT-ul unui manual despre Haskell pe care am sperat sa le includ intr-un volum despre scrierea unor translatoare utile in securizarea sistemelor on-line. Utilizati-le ca un set de lectii de initiere in Haskell desi unele capitole necesare (monade , I/O etc) nu sunt incluse. In final am inclus o parte din ele in volumul "Introducere in Haskell 98 prin exemple".
Daca stiti limba franceza mai bine decat limba engleza descarcati versiunea de aici produs al unei echipe din grupul Fr/Haskell, document pe care l-am pus in format pdf dupa o ultima corectura.
. dRaftul personaldRaftul personal va fi o colectie de carti libere, electronice, pe care sper s-o construim impreuna, din variantele (eventual pre-release) ale cartilor din domeniul stiintelor informatice. Greselile de tipar sunt oferite gratuit. :) Vedeti si cartile libere din zona User:Ha$kell. . Traduceri si ... Voluntariat ;)Grupul Ro/Haskell va ofera sansa sa va afirmati ca traducator, ceea ce, (daca sunteti filolog) se considera activitate profesionala. Vedeti Proiecte de traduceri. Contactati-l pe Dan la adresa de e-mail cunoscuta (e pe site intr-o prezentare .pdf) sau la telefonul cunoscut la Universitate si stabilim detaliile si ... rasplata. Special pentru filologii din grupul de cercetare LOGOS, ar putea face asa ceva cu studentii lor ? . Distributii Linux de Download apreciateLista urmatoare nu este nici pe departe completa. Distributii Linux de Download apreciate de utilizatorii de Haskell. De ce ? Doar insusi Linux-ul este un enorm mediu de programare! . Mini-biblioteca despre Haskell, Hugs,GHC si Limbaje Formale On LineNici nu va inchipuiati cate materiale exista pe Internet. Voi incerca sa intretin o lista de carti si articole disponibile pe Internet, in format PDF sau macar sa indic pe cele mai valoroase. Ro/Haskell/Mini-biblioteca-de-Haskell . Merita sa cititiSe spune despre carti ca ajung sa fie citite in intregime destul de rar. Despre o carte se spune ca este buna daca ea contine ceea ce stii deja. Altfel n-o poti aprecia. Asa ca o vei citi, probabil, tot selectiv. Ce merita sa cititi aflati de aici. Lista va trebui completata, au aparut multe materiale noi. . MesajeMultumesc tuturor celor care mi-au trimis felicitari si e-mail-uri cu ocazia trecerii in noul an 2008. Vom muta in curand mesajele pe o pagina separata Ro/Haskell/Mesaje. <- Dati click daca e link albastru. Dan Popa, initiatorul comunitatii Haskell-Ro, doreste tuturor, atat cadrelor didactice care predau sau vor preda limbaje formale, limbaje functionale sau compilatoare folosind Haskell o lectura instructiva si cat mai placuta, mai ales ca acum este deja publicat un prim manual romanesc de Haskell: "Introducere in Haskell 98 prin exemple" publicat la EduSoft. din care va informam ca gasiti pe site Capitole de manual Drept carte complementara puteti citi cartea domnului M.Gontineac. Contine printre altele o traducere a listei functiilor din Standard Prelude si o serie de exemple de programare imperativa cu operatii de I/O. Nou, disponibil ca e-book pe NET: Gontineac Mihai, Programare Functionala O introducere utilizand limbajul Haskell - Ed. Alexandru Myller, Iasi a avut candva (pe dienai.ro) o serie de capitole. Acum (oct 2008) este gazduit aici datorita domnului profesor Mihai Gontineac , caruia ii multumim pe aceasta cale. (Atat lui cat si editorului de la Editura Alexandru Myller, Iasi.) "Dumneavoastra ar trebui sa aveti 3 doctorate: unul in Informatica, unul in Matematica si unul in Comunicare !" Prof. Valentin Nedeff, actualmente Rector al Univ. din Bacau (sedinta, 2009) Dan Popa trimite multumiri lui Username:Danuz pentrui microcorecturile aduse site-ului. Asteptam sa contribui si cu programe, Danutz ! . De-ale studentilor si Intrebarile incepatoruluiIncercam sa reflectam aici probleme cu care se confrunta studentii nostri.
Sa publicam un sfat, un exemplu sau orice altceva ce i-ar putea ajuta.
Cititi si: Intrebarile incepatorului Daca ati ales cursul optional numit Programare functionala incepeti studiul de aici: Programare functionala Daca sunteti interesati de cursul de Limbaje formale dati click pe ... Ro/Haskell/Limbaje formale. Programa de curs va fi aici. Daca sunteti interesati de Laboratorul de Limbaje formale dati click pe ... Laboratorul de Limbaje. Atentie, este o pagina destinata celor avansati in constructia de limbaje. Ceilalti ... vor incepe prin a citi manualul. Stiti zicala - Cand nimic nu functioneaza, ei bine ... citeste manualul. Laboratoarele din 2006 le-am strans in cartea Practica interpretarii monadice, care a aparut in oct 2008. Faceti liste de comenzi pentru ea, pentru a obtine un pret mai bun de la editor. Daca sunteti interesati de cursul de Tehnici de compilare dati click pe ... Ro/Haskell/Tehnici de compilare. Programa de curs va fi aici. Pina la aparitia cartii de Compilatoare in Haskell cititi despre Constructia Compilatoarelor Folosind Flex si Bison. Scuze ca nu avem mai mult deocamdata. Daca sunteti interesati de cursul de Arhitectura sistemelor de calcul Linux - iar HUGS si GHC ruleaza si pe Linux dati click pe ... Ro/Haskell/Arhitectura sistemelor de calcul Linux. Cum se rateaza un examen Altele ... . PrezentariPPT-uri numai bune de vizionat. Dati click daca sunt rosii: PPT in ENgleza, PPT in Romana. Deocamdata cautati-le la Bazar.O colectie de link-uri variate, utila intr-o lume in care pina si Google este manipulat prin schimbarea ordinii aparitiei raspunsurilor. Iata si Targul "Link-uri de vara 2008" O colectie de link-uri variate - 2008 Aceasta sectiune de prezentari este in dezvoltare. Vedeti si prezentarile din pagina User:Ha$kell. . Ce n-am publicat aici...incaLa o revizuire a site-ului din vara lui 2007 am gasit ca Ro/Haskell ar putea fi inca imbunatatit. O sumedenie de lucruri ar putea fi adaugate, de la simple explicatii pentru incepatori la colectii de link-uri catre articole si carti celebre pentru avansati. In cazul in care cautati pe Ro/Haskell versiuni romanesti ale unor anumite lucrari sau anumite subiecte uitati-va si pe aceasta pagina, macar sa stiti sa ... nu mai cautati.Ce n-am publicat aici...inca . Biblioteci unde am trimis (si gasiti) carti despre HaskellDeoarece cartile de Haskell s-au publicat in editii mai mici decat cele de C sau C++ va indicam Biblioteci unde le puteti gasi: Pagina Biblioteci. . Firme care folosesc Haskell si doresc sa-si prezinte activitateaDorim sa asiguram prin viitoarea pagina Firme o legatura intre cei ce folosesc Haskell si cei care invata Haskell. O cautare pe Internet m-a convins ca cererea de programatori de Haskell pentru piata externa este in crestere. Dar abia de la aparitia unor carti cum este Real World Haskell ne asteptam la o crestere mai rapida a numarului de aplicatii. De asemenea succesul unor proiecte de 3D Game Design (frag) a propulsat Haskell-ul si in atentia fabricantilor de jocuri video, cu atat mai mult cu cat el poate fi folosit usor la implementarile inteligentei artificiale a personajelor. (Haskell fiind un urmas al Lisp-ului si ML-ului). Cititi despre proiect si descarcati materialele sale, o carte si un motor de de Quake in surse de pe pagina frag . S-a lansat Industrial Haskell Group http://industry.haskell.org/ cu scopul de a sprijini aplicatiile industriale ale Haskell-ului.
. ProiecteProiecte la care participa membri ai comunitatii Ro/Haskell. Pagina in dezvoltare. Deocamdata neactualizata desi proiecte exista. Incepand cu cele ale studentilor ... Vedeti si Laboratorul de limbaje si Ph.D area cand va fi gata. . PhD. areaO zona dedicata problematicii doctoratelor, indicatiilor de realizare a tezelor si proiectelor samd. Se va numi Ph.D area.
. Research areaDescoperirea faptului ca din 2007-2008 posedam rezultate de nivel ISI (apreciere prin comparatie cu nivelul altor reviste care au publicat pe aceeasi tema!) in domeniul Interpretarii si Compilarii Monadice, a Constructiei Modulare a Limbajelor, a Arborilor Modulari si Semanticilor Monadice Modulare, deja testate prin proiectul Rodin si oferite spre prezentare la AngloHaskell2008 apoi validate matematic prin publicare - 2009, precum si invitatiile din strainatate si interesul unor Firme Europene ne-au facut sa realizam pagina Research area.
. Avertismente si conditii de folosireAtentie: Acest site este dedicat comunitatii Haskell, activitatii acesteia, incurajarii folosirii limbajului Haskell si a altor proiecte conexe. In nici un caz si sub nici o forma continutul acestor pagini nu poate fi folosit pentru blocarea activitatii unei persoane, interzicerea unor cursuri, atacarea unei persoane care a publicat stiri reale, hartuire, ostracizare, calomnie si alte metode de atac nejustificat la persoana care pot produce blocaje proiectelor noastre. Stirile sunt verificate si raman in arhiva. Nu mai faceti presiuni pentru stergerea stirilor despre sefii care ne-au pus bete in roate, sunt inutile. Vedeti cazul Anexa.
Atentie: Trimitand articole si date personale pentru publicare pe acest site al comunitatii Haskell/Ro acceptati stocarea datelor dvs. pe servere care nu sunt in Uniunea Europeana si nici macar in Eurasia! Accesul la copiile acestui site oferite de alte servicii proxy (diferite de site-ul original www.haskell.org) nu va garanteaza nici acuratetea continutului nici calitatea de 'virus-free' a materialelor. Verificati intotdeauna fisierele descarcate: PDF - urile pot contine uneori cod arbitrar iar doc-urile macrovirusi. Luati-va toate masurile de precautie posibile. Detectarea faptului ca un program este virus este o problema algoritmic nedecidabila, deci nu se stie niciodata. Numai plain-text-ul nu contine virusi.
Materialele oferite de Ro/Haskell sunt deocamdata oferite la ... Calitate Ro/Haskell sau pur si simplu "As It Is". Fireste ca facem eforturi pentru a imbunatati continuu calitatea, dar in lipsa unei plati din partea dumneavoastra nu putem oferi decat calitate cu garantii la nivelul minim cerut de legislatie, si fara garantie de potrivire cu un scop sau altul pe care l-ati putea avea in vedere. Din fericire Haskell fiind un limbaj universal extrem de puternic si flexibil, sansele unei potriviri sunt destul de mari, in realitate. Atentie: Adresele de e-mail oferite de Ro/Haskell sunt oferite exclusiv pentru: activitate didactica, promovarea limbajului Haskell si a platformelor software pe care ruleaza acesta, training-ului asociat si a chestiunilor legate de activitatea comunitatii Ro/Haskell si eficienta sau blocajele care intervin in aceste activitati. Introducerea acestor adrese in Baze de date comerciale si de uz comercial va fi tratata dupa caz ca SPAM (in ciuda notitelor de genul: acest mesaj nu este spam.etc.) sau ca incalcare a conditiilor de utilizarea a site-ului stabilite de catre autorii acestuia, consecintele conform legii mergand pina la confiscarea aparaturii pe care rulati baza de date. De asemenea riscati pierderea tuturor clientilor din retele mari ca Yahoo deoarece vom marca aceste mesaje ca SPAM, in mod repetat. . Drepturi de autorPaginile web depuse pe acest site sunt proprietatea autorilor lor,care au contribuit cu aceste materiale oferind pentru copiile de pe acest site dreptul de folosire sub o licenta permisiva. http://www.haskell.org/haskellwiki/HaskellWiki:Copyrights . Materialele stocate pe servere externe acestui site si legate prin link-uri catre alte site-uri se supun licentelor de pe serverele de origine ! Cartile si capitolele de carti apartin editorilor si autorilor si nu pot fi multiplicate fara acordul acestora. (Faceti link-uri la ele!) In acelasi timp, conform legii 8/1996 din Romania aveti obligatia de a cita numele autorilor sau, in lipsa numele de autor al acestora, in cazul ca nu aveti decat acest nickname. (Conform legii autorul decide sub ce forma ajunge opera la cunostinta publicului. Inclusiv cu ce semnatura de autor sau sub ce pseudonim.) Exemplu: Realizatorul acestei pagini Dan Popa trebuie citat ori ca Dan Popa ori ca Ha$kell sau User:Ha$kell de pe www.haskell.org. Exemplu de citare corecta Fr/Haskell. . Bazare si Targuri cu link-uriO colectie de link-uri variate, utila intr-o lume in care pina si Google este manipulat prin schimbarea ordinii aparitiei raspunsurilor. Cea dintai pe care am strans-o. (prin 2007 ??) O colectie de link-uri variate - 2008 - am extras pentru dumneavoastra. Alegerea link-urilor importante (dupa parerea noastra) n-o poate face Google ci o minte umana care stie ce sa va propuna. O colectie de link-uri din 1 noiembrie 2008. Am numit-o Targul mic de Haskell din noiembrie 2008. Links/O colectie de link-uri/iunie 2009 Am numit-o Targul mic de Haskell din iunie 2009. Links/O colectie de link-uri/iulie 2009 Am numit-o Targul mic de Haskell din iulie 2009. La targ ca la targ. Alegeti ce va place din ceea ce se ofera. Daca ajungeti prea tarziu s-ar putea chiar sa nu mai gasiti unele lucruri. . AnticariatAnticariat Ro/Haskell Incercam sa oferim celor interesati cartile pe care le-am citit deja. Daca aveti carti de Haskell disponibile nu ezitati sa le anuntati aici. Se pot trimite prin posta ca "imprimate", in plic avand coltul taiat, eventual cu ramburs. . HardwareInteresul de a rula Haskell pe diferite feluri de Hardware, a atins cote inalte. Asa cum am mai spus la cursul de Limbaje Formale sau la cel de Compilatoare, un limbaj cum este Haskell in care (din cauza felului cum este definit lambda calculul) acelasi calcul se poate incepe din mai multe locuri si chiar simultan , in paralel, va fi unul dintre limbajele care se preteaza la rulare pe masini intensiv paralele. Incercam sa infiintam o pagina de Secrete hardware - software pentru utilizatorii de Haskell si cei care vor naviga pe acest site. Stiati de exemplu ca puteti folosi vechi monitoare de maxim 1024 x 768 la rezolutia 1280 x 768 neinclusa in manual, pentru a vedea mai bine programele Haskell cu linii lungi ? . Imagini din expozitiiImagini care vor constitui o colectie. In dezvoltare ... . Topul lucrarilor practicePrimul Top al lucrarilor ce merita citite de practicieni. In dezvoltare ... . Universitati din Ro unde se preda HaskellGasiti pe pagina: Oameni si cursuri din Romania. Vecgea pagina, neterminata este aici: Universitati la care puteti urma cursuri de Haskell si programare functionala. Dragi colegi care predati Haskell, nu ezitati sa va prezentati activitatea ! . C++ versus HaskellIntrebari despre asemanari, deosebiri si comparatii intre limbajele Eventual... Alte intrebari puse des. . Jocuri si concursuriMai mult sau mai putin legate de activitatea comunitatii. Jocuri. Vedeti si: Ro/Haskell/OpenGL . Haskell pentru ingineri de software si hardware. Haskell, Muzica si BaletulDe catva timp, numele Haskell il gasesc asociat cu informatii despre arta, mai ales despre balet. Va urma o pagina despre Haskell si arte sau, de ce nu, despre prelucrarea informatiei artistice. Deja cu programe Haskell s-a prelucrat muzica. Pe cand si la noi alte proiecte ? Reveniti cand vom completa Haskell, Muzica si Baletul iar acest link va fi albastru. Sau parcurgeti O colectie de link-uri variate - 2008 de la Targul "Link-uri de vara 2008" Muzica monadelor Muzica gratuita, disponibila pentru download (cu unele restrictii pentru redifuzare) gasiti pe pagina Music of monads - traducerea: Muzica monadelor, multumita echipei muzicienilor care au colaborat cu Jamendo. Ascultati Muzica monadelor. . Oameni si cursuri din RomaniaAici vom incerca sa evidentiem activitatea unora dintre persoanele care se ocupa de Haskell in Romania si care si-au facut cunoscut acest interes pentru Haskell postand materiale pe internet. Dati click pe titlu ! Navigatorule, poti da click cu succes pe link-urile rosii ! Celelalte sunt doar pagini din viitor, inca neconstruite. :) Intrebarile incepatorului, Capitole de manual,Practica interpretarii monadice, Stiri Ro/Haskell,Tipuri polimorfice, Clase de tipuri, Quicksort, Anecdote si afirmatii hazlii,savuros dialog, Programati si zambiti !, Opinia editorului revistei MyLinux, Laboratorul de Limbaje (<-Pagina in pregatire.), Hugs <- Downloadul interpretorului Hugs , GHC <- Downloadul compilatorului GHC, "Cum sa construiesti un interpretor adaptabil intr-o singura zi!" de Dan Popa, Carti publicate in limba romana, dRaftul personal, Proiecte de traduceri, Distributii Linux de Download apreciate, de utilizatorii de Haskell. Ce merita sa cititi, "Introducere in Haskell 98 prin exemple" publicat la EduSoft., Mini bibliografie despre Programare functionala, Ce n-am publicat aici...inca, Proiecte, O colectie de link-uri, Inca O colectie de link-uri variate - 2008, Anticariat Ro/Haskell, Viitoarea colectie de Imagini, Primul Top, al lucrarilor. Universitati la care puteti urma cursuri de Haskell si programare functionala., Intrebari despre asemanari, deosebiri si comparatii intre limbajele, Eventual... Alte intrebari puse des., Haskell, Muzica si Baletul, Rodin,, Categories:Ro. . Anti plagiarism areaExistenta unor cazuri de suspiciune de plagiat si autoplagiat la profesori din invatamantul superior, introducerea de norme si definitii in materie (multumesc domnului Prorector Lazar G. ca ne-a aratat si explicat ce este plagiatul.) ne obliga sa luam atitudine, scriind pagina Anti plagiarism area. Daca va fi nevoie vom incepe si o pagina despre Academic Dishonestity.
. MultumiriAm scris acest paragraf pentru a aduce mulţumiri celor care susţin comunitatea noastră:
şi nu în ultimul rând, tuturor celor care oferă materiale pentru wiki-ul nostru sau pun pur si simplu intrebari. Le dorim tuturor mult bine si prosperitate ! In 2009,2010 si anii ce vor urma. Mai ales ca incepe epoca aplicatiilor industriale ale Haskell-ului. . BannereBannere necomerciale, educationale si culturale, aici: Ro/Haskell/Banners . UmorAm avut ocazia sa citesc cea mai ... indescriptibila in cuvinte pagina provenita prin traducere - presupun ca automata - din volumul Gentle. Pagina a fost atribuita spre citire domnului student Pargaru caruia ii recunoastem meritele de umorist Haskell, in echipa cu un translator automat. Cititi: Umor Haskell mort-copt. Textul original este la pagina 35 in Gentle. Pagina indexata la indexul Categories:Ro . Utilizare, IstoricContoiarele indicand numarul de utilizari ale paginilor site-ului continua sa creasca. Iata mai jos cateva momente istorice si numarul de accese inregistrat pina la anumite date. 14 mai 2009 - This page has been accessed 18,653 times. This page was last modified 18:29, 12 May 2009 28 aprilie 2009 - This page has been accessed 18,158 times. This page was last modified 06:21, 14 April 2009 14 aprilie 2009 - This page has been accessed 17,832 times. This page was last modified 06:15, 14 April 2009 23 martie 2009 - This page has been accessed 16,981 times. This page was last modified 13:12, 18 December 2008. 22 iunie 2009 - This page has been accessed 19,754 times. 20 iulie 2009 - This page has been accessed 20,494 times. This page was last modified 10:33, 23 June 2009. 29 iulie 2009 -This page has been accessed 20,752 times. This page was last modified 19:43, 29 July 2009. 31 august 2009 - This page has been accessed 21,520 times. 7 oct 2009 - This page has been accessed 22,222 times. This page was last modified 21:28, 7 October 2009 12 dec 2009 - This page has been accessed 24,513 times. Candva intre 12 dec 2009 si 11 ian 2010 contorul de accese la aceasta pagina a trecut de totalul de 25000 de accese. 26 apr 2010: Contorul de accese la aceasta pagina a trecut de totalul de 27050 de accese. 9 Feb 2011. - This page has been accessed 35,588 times. 13 Apr 2011 - This page has been accessed 36,191 times. 13 Iunie 2011 - # This page has been accessed 37,061 times. <= Inapoi la inceputul paginii principale Ro/Haskell. http://www.haskell.org/wikiupload/4/4c/Header2-RoH.gif Din 12 mai 2009 Ro/Haskell se inscrie intre organizatiile semnatare ale " Open Education Declaration". |