Carti publicate in limba romana
Haskell este limbajul indicat pentru programare functionala. E un succesor al LISP-ului, Scheme-ului si ML-ului !!!
Ca si ele permite si programarea in stil imperativ dar spre deosebire de ele este puternic tipizat.
Haskell este cel mai productiv limbaj functional ! Este limbajul folosit de de autorii limbajului Perl 6 si ales de echipa Linspire.
V-am starnit curiozitatea ? Avem si o pagina cuprinzand Intrebarile incepatorului
Cautati carti despre Haskell in limba romana ? Sau doriti sa consultati biblioteca on-line a autorilor din grupul Ro/Haskell ? Cititi aceasta pagina sau pagina Capitole de manual de unde puteti face Download de pdf.-uri.
. Introducere in Haskell 98 prin exemple (pentru anul al II-lea,Informatica)[edit]
La 31 ianuarie 2007 a aparut primul manual romanesc de Haskell "Introducere in Haskell 98 prin exemple". Volumul de Dan Popa anuntat de revista MyLinux in numarul 47 / 2005 (numarul a ajuns pe piata in ianuarie 2006) este acum publicat si disponibil la Biblioteci. ISBN 978-973-8934-48-1 Atentie: atunci cand citati cartea va rugam sa luati ISBN-ul de pe pagina a patra. Download pdf-uri de pe pagina cu Capitole de manual Cartea a fost lansata in format tiparit de catre Ed. EduSoft Bacau. Copyright-ul pentru carte este încă în proprietatea Ed. EduSoft Bacau deci este interzis să multiplicaţi cartea. Legislaţia europeană vă permite să faceţi exact o copie pentru studiu sau cercetare a capitolelor postate. . Gentle Introduction to Haskell[edit]Vedeti pagina Gentle. Aceasta carte nu este introducere chiar foarte usoara (eng. Gentle), fiind scrisa de o echipa de la Yale University. Noi am scris Introducere in Haskell 98 prin exemple tocmai din acest motiv: Gentle avea nevoie ea insasi de un mic manual pregatitor. Nu inseamna insa ca Gentle nu poate fi citita ca prim manual. De fapt tocmai asa am scris Introducere in Haskell 98 prin exemple, in timp ce studiam Haskell-ul pornind de la zero - avand doar interpretorul hugs pe Linux si manualul Gentle, plus ceva experienta in predarea limbajelor. Aceasta carte este in curs de traducere in limba romana si - daca totul ar merge conform planurilor - in toamna anului 2011 ar fi aparuta pe piata.
Cartea a fost lansata in format tiparit de catre Ed. Al.Myller Iasi. Copyright-ul pentru carte este încă în proprietatea Ed. Al.Myller Iasi deci este interzis să multiplicaţi cartea. Legislaţia europeană vă permite să faceţi exact o copie pentru studiu sau cercetare. . Programare functionala - O introducere utilizand limbajul Haskell (anul al III -lea)[edit]de Mihai Gontineac (Stire din 16.feb.2007) O carte de semantica si nu numai[edit]Prof.Eneia Todoran care a avut o relatie de colaborare cu o universitate din Grecia, a pus pe site-ul acelei universitati, un volum serios cuprinzand notiuni de semantica monadica si alte chestii high-tech in Haskell. Ar fi meritat sa-i decernam un premiu pentru cartea anului, daca ar fi pus-o si pe website-ul romanesc. De fapt a pus un link pe pagina de la: http://users.utcluj.ro/~eneia/pub.htm dar pagina a fost dezamagitoare: doua link-uri ftp nu pot fi aceesate, cel putin noi n-am putut descarca nimic de la ele. Descarcati volumul direct din Grecia: http://www.softlab.ntua.gr/research/techrep/CSD-SW-TR-1-06.pdf
Mai exista si alte cursuri si probabil si alte carti[edit]... dar deocamdata nu am primit exemplare carora sa le putem face recenzii si prezentari. Unele universitati (?) predau notiuni de realizare a programelor Haskell cu interfete grafice evoluate folosind GTK, de exemplu, vedeti GTK2HS. Cel putin cu asa ceva se lauda unii autori de blog-uri. This page has been accessed 940 times. 18 October 2008. This page has been accessed 1,030 times. 31 October 2008. This page has been accessed 3,610 times. 7 February 2010. This page has been accessed 5,405 times 25 Mai 2011 Pagina indexata la indexul Categories:Ro <= Inapoi la inceputul paginii principale Ro/Haskell. |