Cum se rateaza un examen

From HaskellWiki
Revision as of 15:57, 29 June 2010 by Ha$kell (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

Ghid de ratare a unui examen

O serie de greseli fatale pot descalifica un candidat, la un examen de Programare Functionala si Haskell. Asigurati-va ca nu faceti aceste greseli. Si incercati sa nu faceti nici altele originale.

1. Cititi macar prima lectie a cursului din acel an. Daca este un curs de spre lambda calcul de exemplu, trebuie sa fiti in stare sa scrieti macr cele trei forme sintactice ale termilor din lambda calcul:

  • variabila,
  • aplicarea si
  • abstractia

2. Invatati macar numele operatiilor de baza ale calculelor din domeniu:

  • alpha - conversia,
  • beta - conversia,
  • eta - conversia

Nu puteti pretinde ca stiti o teorie de calcul daca nu stiti operatiile ei.

3. Frunzariti macar manualul cursului in cautarea de chestii amuzante sau curioase. Se tin minte usor si uneori ajung sa fie subiecte de examen, asa cum sunt sau similare lor. Cu atat mai mult daca sunteti la a doua facultate si va intalniti la un nou curs cu o carte semnata de vechiul dumneavoastra profesor, este jenant sa spuneti ca nbu ati citit-o sau doar ca il cunoasteti pe dumnealui.

Un exemplu de chestie curioasa, cunoscuta: Expresia:

(lambda x . x x) (lambda x . x x)  supusa beta reducerii 

se transforma in ea insasi, deoarece prin beta reducere ambii x de dupa punctul din prima expresie se inlucuiesc cu paranteza a doua =>

(lambda x . x x) (lambda x . x x) 

Din aceasta cauza expresia nu are forma normala.


4. Veniti la examen la data stabilita, nu declarati ca trebuie sa mergeti la alta activitate de unde veti castiga bani. Riscati sa dovediti examinatorului ca va ocupati de ALTCEVA decat de invatat si riscati sa cheltuiti acei bani pe taxe de reexaminare. Nu este o optiune corecta.

5. Daca examinatorul va da un test in care aveti de ales, de exemplu sa raspundeti la doua intrebari din 5 si va ofera nu unul ci DOUA puncte din oficiu, nu fortati nota raspunzand doar la UNA din intrebari. Este ca si cum ati declara ca NU DORITI SA TRECETI EXAMENUL. Englezul are o vorba: "Don't push your luck!"

6. La urma dar nu lipsit de importanta: Sa aveti la dumneavoastra hartie si pix. A cere examinatorului sa-ti dea hartie pentru examen este ca si cum ai bate omului in geam dupa (censured) si ai intreba candid daca are hartie igienica, ca ai mare nevoie.


Bafta si nu uitati, STUDENT vine de la A STUDIA


Pagina realizata cu sprijinul domnului prof. Lupu C. Ioan caruia ii multumim pentru ideile de mai sus.