Personal tools

Din ce cauze devii restantier ?

From HaskellWiki

Revision as of 09:49, 16 October 2008 by Ha$kell (Talk | contribs)

Jump to: navigation, search
Haskell - Restantieri


Din ce cauze devii restantier ?

In urma examinarii situatiilor restantierilor care au dat examene (la vreo 5-6 materii) in sesiunea precedenta am gasit urmatoarele cauze pe care insist sa le evitati:

1) Absenta totala de la cursuri a unor studenti. Un student care nu vine deloc la cursuri si nici nu studiaza materia din resurse on-line sau cursuri imprumutate are sanse foarte mici sa treaca examenul.

2) Absenta totala la laboratoare in conditiile in care laboratoarele sunt ore cu prezenta obligatorie si nici nu v-ati facut proiectul/lucrarile de laborator acasa (invatamant la distanta).

3) Venitul la laboratoare ca la film. Pentru laboratoare va rog sa recititi materia laboratorului anterior inainte de a participa la noul laborator. In doua saptamani mai ales, se poate uita, si avem unele laboratoare (din motive de naveta a cadrelor didactice) din doua in doua saptamani.

4) Proiecte nefinalizate. Daca ai avut un singur proiect major la o materie, codul lui de baza exista intr-o carte si l-ai predat pe jumatate copiindu-l la intamplare dintr-un laborator ai toate sansele la o nota mica. Sau la a ajunge in fata Decanului asa cum se procedeaza in tarile europene pentru "academic dishonestity".

5) Necunoasterea si necautarea resurselor online puse la dispozitie de profesor. In conditiile in care restantierul intreaba la un an dupa semestrul de cursuri, cu o zi inainte de reexaminare care este adresa site-ului cu materiale de studiat credeti ca va trece examenul de a doua zi ?

2008_10_10t125733_450x294_us_financial1.jpg

Dacă nu v-aţi pregătit din timp e cam greu în ultima zi.


6) Impresia unor studenti ca au venit la facultate sa invete doar un singur limbaj de programare. Pentru aceasta urmati un liceu bun de informatica, nu e nevoie sa faceti o facultate.

7) Dezordini de origine organizatorica (pe care le-am comunicat persoanei responsabile). Informati-va periodic daca au avut loc schimbari, daca s-a schimbat cadrul didactic, orarul, sala de laborator sau s-a extins bibliografia.

8) Studentii nu cunosc faptul ca au dreptul la consultatii, nici conditiile in care se poate exercita acest drept de catre grupa de studenti. Intrebati indrumatorul de an sau secretariatul sau cel mai bine luati legatura cu profesorul titular de curs.

9) Notele sunt de la 1 la 10 nu de la 7 la 10 cum sunt cele din anumite documente. Nu plecati apriori de la ideea ca veti lua minim 7 daca va platiti taxele la zi.


Imaginea folosita este oferita de Yahoo si nu reprezinta studenti de-ai nostri.