Personal tools

Ro/Haskell/Fundamentele Programarii

From HaskellWiki

< Ro/Haskell
Revision as of 19:41, 6 October 2008 by Ha$kell (Talk | contribs)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

Daca sunteti interesati de cursul de Fundamentele Programarii dati click pe ... Ro/Haskell/Fundamentele Programarii iar pentru diferitele sale aspecte dati clic pe urmatoarele capitole mari.

1. Rodin - pentru Limbajul Pseudocod Rodin si notiuni fundamentale de programare Imperativa

2. Programare functionala - Pentru notiuni fundamentale de programare functionala Programare functionala

3. User:Ha$kell - acolo sau pe dRaftul personal veti gasi un draft al unui volum despre Programarea Orientata Obiect in Oberon.

4. Laboratorul de Limbaje - pentru cateva informatii despre alte paradigme, limbajul Prolog (pentru Programare Logica) si Limbajul Scheme - urmas al batranului Lisp - (programare mixta, oarecum functionala si imperativa)

5. Tehnici de programare si algoritmi - deocamdata dati click pe Quicksort un exemplu bun de recursie.

6. Pentru Notiuni de matematica reprezentate in Haskell dati click pe Capitole de manual si va raman dator ... cu lista capitoleleor de interes imediat pentru dumneavoastra. Cautati si la Biblioteca (pe aceasta pagina Ro/Haskell/Mini-biblioteca-de-Haskell ) - The Haskell Road to Logic, Maths and Programming de Kees Doets si Jan van Eijck.

7. Pentru notiuni avansate (dar fundamentale) de Teoria Categoriilor (legate de Constructia limbajelor de programare) cautati Lucrarile lui E.Moggi si cartile de Teoria Categoriilor de la Biblioteca de aici Ro/Haskell/Mini-biblioteca-de-Haskell.Pagina in dezvoltare. Click pe Back pentru a reveni. Browser recomandat Mozilla Firefox.