Rodin

From HaskellWiki
Jump to navigation Jump to search
BannerProLinuxAndHaskell.gif

La facultate poti invata unul din cele mai productive limbaje: Haskell.


English Page: RodinEn


Rodin-diploma.jpg Rodin-Banner.gif

Limbajul Rodin, un limbaj pseudocod nou implementat (2009), in stil C, proiectat pentru profesorii si elevii din România, pentru orele de algoritmistică
* Rodin/Download * Rodin/News * Rodin/Examples * Rodin/FAQ * Rodin/Others * Rodin/History *

Ultima versiune este Rodin Codename:ExperimentExp12 lansata la data de 29 august 2009. Detalii la pagina Rodin/News.Istoric Rodin/History. Descarcati software-ul FREE de la pagina Rodin/Download

TotalEdit-si-Rodin.jpg
Rodin ruleaza si împreună cu Total Edit! Download-ul unui un IDE recomandat!. Sau direct de aici: http://download.codertools.com/TotalEditStd_5_2_8_install_en.msi

Verificati antivirus executabilele din ambele arhive. Nu se stie nici o data ce ascund, mai ales de cand intr-o arhiva Nero am gasit un .EXE virusat !

. Latest tech news - Ultimele stiri tehnice

Instructiunea "citeste v[e];" pentru citiri de elemente de vectori ESTE implementata. La fel si alternativa generalizata. Colectionati programe si notati pentru fiecare cu ce versiune Rodin l-ati rulat. Pentru a obtine un IDE descarcati Total Edit si incercati-l. Trebuie doar sa definiti o comanda noua in meniul cu unelte (Tools) astfel ca alegerea ei sau tastarea combinatiei CTRL-F9 sa ruleze programul scris in Limbajul Rodin.


Configurare.jpg

Specificati ca la alegerea lor sa se execute o comanda: cmd.exe Aceasta deschide o fereastra iar /K (inseamna sa execute alta comanda) ii spune sa ruleze Main.exe $FileName ($FileName fiind fisierul cu programul Rodin de executat). PUNETI SPATIILE dupa si intre comanda si argumente ! CTRL-F9 nu se scrie litera cu litera, se apasa combinatia de taste! Alegeti sa se execute "Extern" si sa se salveze fisierul pe care l-ati editat (bifati !). Daca dupa aceea nu puteti rula programele Rodin apasand CTRL-F9 revedeti documentatia despra configurarea softurilor Total Edit si Rodin astfel incat sa functioneze impreuna. Alte explicatii sunt in arhiva Rodin ExperimentExp11 (sau 12) din pagina Rodin/Download.

Rodinv08e.gif RodinExp12.jpg

. Stirile lunii si ultimele stiri didactice

Vedeti pe pagina Rodin/News. Stiri vechi gasiti pe pagina Rodin/News/2008. Descarcati si 3 capitole de manual despre Rodin, realizate de comunitatea noastra. Realizator: Pavel Codrina, dupa exemplele de cod din arhiva de download, plus creatia proprie. http://www.haskell.org/wikiupload/a/a0/CapitoleDeManualRodin.zip

. Intrebari puse des si raspunsuri

. Download ! Descarcati pentru instalare

1. Limbajul Rodin din pagina Rodin/Download. In arhive gasiti programe in pseudocod Rodin pentru lectii.

2. Editorul recomandat "Total Edit" de pe site-ul Codertools: Total Edit Download IDE recomandat!. Sau direct de aici: http://download.codertools.com/TotalEditStd_5_2_8_install_en.msi

. Cititi pentru a face configurarea

3. De aici descarcati o mica documentatie despre configurarea softurilor Total Edit si Rodin astfel incat sa functioneze impreuna. Si adaugati in meniul Tools al Total Edit-ului o comanda care sa ruleze programele Rodin.

4. Rodin la inceput de drum. Descarcati de aici o arhiva cu cele mai simple exemple. Click dreapta aici pentru Download!

5. Dupa un semestru in care am testat Rodin (aproape o luna) impreuna cu studentii de la Matematica (anul al III-lea) putem adauga la arhiva noastra o alta serie de programe in Limbajul Rodin. O parte sunt din curs altele scrise de Roxana Popa. Mii de multumiri. Descarcati arhiva de la acest link de Download.

. Lucrari si articole

Sunt in arhiva Rodin in directorul cu documente. Inclusiv descriere si imagini cum sa configurati Total Edit. Descarcati arhiva pentru Windows din pagina Rodin/Download. In arhiva sunt si vreo 50-60 de mici exemple numai bune pentru lectii: atribuiri, IO, decizie, decizie generalizata, bucle de toate felurile, vectori, sortare etc.

. Capitole de manual

Se lucreaza la un manual al limbajului Rodin. Pina cand va fi gata, nu stim exact cand, probabil pina la toamna, folositi capitolele din arhiva: <DOWNLOAD> Sunt scrise si oferite comunitatii de Codrina P, folosind software si exemple de program de pe site. Licenta sub care sunt oferite este libera, folositi-le cum doriti,dar numai in scop educational.

. Alte editoare

1.Puteti folosi Ultra Edit-ul.

Ultraedit-run-for.jpg
Rodin rulînd împreună cu Ultraedit-ul pe 32 biti. Atentie: Licenta shareware era pentru circa 45 de zile.

2.Puteti incerca X-Emacs


. Alte Proiecte Conexe

Incercam sa pregatim o initiativa numita: Rodin/International. Nu dati click ca nu e pagina gata.


Rodin-Banner.gif

Pagina proiectului Rodin este in dezvoltare. Vizitati-o regulat pentru a gasi update-urile, noutatile precum si programele si exercitiile noi adaugate. Notati si stiri despre activitatea din cadrul Grupului Rodin aflati de pe pagina: Rodin/News


Inapoi la inceputul paginii Rodin: http://www.haskell.org/haskellwiki/Rodin. (pe care o gasiti imediat folosind un motor de cautare binecunoscut.)

Mergeti la Facultatea de Stiinte de la Universitatea din Bacau. => http://stiinte.ub.ro

BannerProLinuxAndHaskell.gif

La facultate poti invata unul din cele mai productive limbaje: Haskell.