Stiri Ro/Haskell-2013

From HaskellWiki
Revision as of 18:23, 24 July 2013 by Ha$kell (talk | contribs) (Created page with "---- ''iulie 2013'' Prof. cerc. dr. Gabriel Ciobanu a solicitat volumul http://www.matrixrom.ro/romanian/images/editura/coperti/informatica/lp2.jpg Introducere in teoria li...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

iulie 2013 Prof. cerc. dr. Gabriel Ciobanu a solicitat volumul

lp2.jpg

Introducere in teoria limbajelor de programare (traducere din lb engleza Ed Springer) pentru a-l recomanda tinerilor cercetatori - doctoranzi. Aparut prin eforturile grupului Ro/Haskell volumul s-a dovedit o alegere inspirata fiind inca din primele luni de folos.


iulie 2013 Volumul

lp2.jpg

Gilles Dowek, Jean-Jacques Levy Introducere in teoria limbajelor de programare (traducere din lb engleza Ed Springer) ISBN:978-973-755-892-3 inca este in capul de afis al Editurii MatrixRom ceea ce se poate vedea imediat la http://www.matrixrom.ro


ian 2013 Ca rezultat a eforturilor intreprinse la Univ. "Vasile Alecsandri" din Bacau, un volum important (fundamental) despre teoria limbajelor de programare - si este vorba mai precis de teoria semantica a limbajelor de programare apare - la Editura MatrixRom www.matrixrom.ro - valorand nu va scriem cate puncte in clasamentele activitatilor universitare - chiar daca originalul este un important volum editat de Springer Verlag sub viza lui Samson Abramski, printre altele.

lp2.jpg

Gilles Dowek, Jean-Jacques Levy Introducere in teoria limbajelor de programare (traducere din lb engleza Ed Springer) ISBN:978-973-755-892-3

http://www.matrixrom.ro/romanian/editura/domenii/cuprins.php?cuprins=LP20

Editura MatrixRom a facut un efort financiar pentru a achizitiona copyright-ul volumului, iar traducatorul ,lect.dr. Dan Popa de la Fac de Stiinte si colegii din cadrul Facultatii de Filologie au facut efortul de a traduce cartea fara onorariu. Astfel volumul este disponibil la un pret absolut modest, circa 5 Euro.


dec 2012 - ian 2013 S-a incheiat setul de laboratoare de programare functionala si grafica in HOpenGL - adica OpenGL apelat din Haskell de la Univ. "Vasile Alecsandri din Bacau".

Ro/Haskell